Žoakime, crni sine! Šta ti je to trebalo?!

Centru Niksa sledi čak 20 utakmica suspenzije zbog dopinga! NBA kaznila Nou: Nije hteo, ali uzeo je zabranjeno! Centar Njujork Niksa nesvesno prekršio anti-doping pravila i zato će morati da odsustvuje sa 20 utakmica.

Košarka 27.03.2017 | 16:45
Žoakime, crni sine! Šta ti je to trebalo?!
Kako javljaju američki mediji, centar Njujork Niksa Žoakim Noa pao je na doping testu.

Za sada se ne zna koji zabranjeni suplement mu je nađen, ali se zato već zna da će po novom pravilniku dobiti suspenziju od čak 20 utakmica. To znači da će francuski reprezentativac morati da "ohladi" 10 mečeva u ovoj i još toliko u sledećoj takmičarskoj godini.

Sin čuvenog francuskog tenisera, Janika Noe prešao je prošlog leta iz Čikaga u Njujork potpisavši četvorogodišnji ugovor za 72 miliona dolara, ali se još nije iskazao. Pored toga što je postizao prosečno samo 5,5 poena, 32-godišnji as je imao i velikih problema sa hroničnom povredom noge. Noa je ranije ove godine odlučio da ne igra za Francusku na EP koje se održava u septembru.

Njujork Niksi sa velikim ambicijama su napravili ovosezonski tim, ali će ponovo završiti takmičarsku godinu bez učešća u plej-ofu i uz mnogo pitanja koja će na leto neizbežno dobiti odgovore.

Da situacija u kultnoj dvorani "Medison skver garden" bude još teža pobrinuli su se i funkcioneri NBA lige, koji su bili prinuđeni da centra Žoakima Nou (32) suspenduju sa čak 20 utakmica.

Francuski internacionalac prekršio je anti-doping program takmičenja, jer je bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu, koju je unosio u organizam kroz suplement. Kao olakšavajuća okolnost poslužilo mu je to što nije svesno kršio pravila i što je potpuno sarađivao sa nadležnima.

Noa je krajem februara bio podvrgnut operaciji kolena, zbog koje je tek nedavno počeo da trči i da trenira sa ostatkom tima. Pretpostavka je da će deset mečeva kazne "odraditi" u preostalim mečevima ove sezone, a deset na početku naredne.

Dugogodišnji centar Čikago Bulsa (2007-2009) prešao je u Njujork prošle godine, potpisavši sa Niksima ugovor na četiri sezone, vredan 72 miliona dolara. Međutim, za jednu od najpopularnijih franšiza je odigrao samo 46 utakmica, uz učinak od pet mečeva u 8,7 skokova po meču.

Ekipa Džefa Hornaseka trenutno zauzima 13. mesto na tabeli Istočne konferencije, sa skorom od 27 pobeda i 45 poraza, zbog čega zaostaje osam pobeda za Majamijem, prvim timom "iznad crte".

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar