Далеко је Грузија - ''Орлићи'' пропустили воз за Европско првенство!

Омладинска селекција Немачке поразила пулене Милана Обрадовића са 2:0 и фактички оверила пласман на завршни турнир.

Фудбал 25.03.2017 | 15:00
Далеко је Грузија - ''Орлићи'' пропустили воз за Европско првенство!
Омладинска репрезентација Србије неће играти на Европском првенству у Грузији овога лета пошто је у утакмици другог кола елитне Групе 2 квалификација поражена у Немачкој од домаћина са 2:0 (1:0).

Лагани тријумф над Орлићима омогућио је Панцерима да се издвоје после два кола са шест бодова на челу ове групе, а како само првопласирани иде на завршни турнир, јасно је да ће то бити Немачка и да наши момци пропуштају још једну смотру омладинаца.

Нису наши момци играли лоше данас, али су Немци много квалитетнији јер већина њих игра стандардно, како у Бундеслиги тако и у Цвајти. Стрелац два гола у првом колу Амењидоданас није заблистао, али јесте Ајмен Баркок. Нападач Ајнтрахта искористио је пас првотимца Штутгарта Озчана и у 44. минуту матирао голмана Илића за вођство домаћина.

Пробали су у наставку српски омладинци да се врате у меч, али нису имали снаге. Нападали су на моменте, међутим, домаћин је играо чврсто и солидно се бранио. Шансе да се наши играчи докопају ремија значајно су умањене у 72. минуту када је штопер Машовићзарадио други жути картон и искључење, а после очајних напада и покушаја нашег тима, резервиста Бусам је на другој страни у 88. казнио Орлиће и отклонио сваку дилему око коначног исхода.

Победа Немаца, самим тим и известан пласман на Европско првенство је заслужена, а нашим момцима не преостаје ништа друго него да у последњем колу одиграју за част против Кипрана и победом се опросте од ових квалификација.  

НЕМАЧКА - СРБИЈА 2:0 (1:0)
/Баркок 44, Бусам 88/

Стадион: у Кестелбарху.
Судија: Бојан Панџић (Шведска).
Жути картони: Паслак, Озчан (Немачка), Машовић, Златановић, Радић, Гојков (Србија).
Црвени картон: Машовић (Србија) у 72. минуту.

НЕМАЧКА (4-3-2-1): Шуберт - Паслак, Чабот, Гул, Франке - Гајгер (од 90. Шмит), Озчан, Фриде - Хек (од 81. Бусам), Баркок (од 89. Баку) - Амењидо.

СРБИЈА (4-2-3-1): Илић - Радић, Динга, Машовић (од 46. Нишовић), Балгојевић - Мишковић, Рачић - Златановић, Пантић, Аџић (од 76. Терзић) - Јовановић (од 67. Гојков).

ОМЛАДИНЦИ - КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП

2. коло - субота

Немачка - Србија 2:0 (1:0)
/Баркок 43, Бусам 88/

16.00 Словачка - Кипар

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар