Daleko je Gruzija - ''Orlići'' propustili voz za Evropsko prvenstvo!

Omladinska selekcija Nemačke porazila pulene Milana Obradovića sa 2:0 i faktički overila plasman na završni turnir.

Fudbal 25.03.2017 | 15:00
Daleko je Gruzija - ''Orlići'' propustili voz za Evropsko prvenstvo!
Omladinska reprezentacija Srbije neće igrati na Evropskom prvenstvu u Gruziji ovoga leta pošto je u utakmici drugog kola elitne Grupe 2 kvalifikacija poražena u Nemačkoj od domaćina sa 2:0 (1:0).

Lagani trijumf nad Orlićima omogućio je Pancerima da se izdvoje posle dva kola sa šest bodova na čelu ove grupe, a kako samo prvoplasirani ide na završni turnir, jasno je da će to biti Nemačka i da naši momci propuštaju još jednu smotru omladinaca.

Nisu naši momci igrali loše danas, ali su Nemci mnogo kvalitetniji jer većina njih igra standardno, kako u Bundesligi tako i u Cvajti. Strelac dva gola u prvom kolu Amenjidodanas nije zablistao, ali jeste Ajmen Barkok. Napadač Ajntrahta iskoristio je pas prvotimca Štutgarta Ozčana i u 44. minutu matirao golmana Ilića za vođstvo domaćina.

Probali su u nastavku srpski omladinci da se vrate u meč, ali nisu imali snage. Napadali su na momente, međutim, domaćin je igrao čvrsto i solidno se branio. Šanse da se naši igrači dokopaju remija značajno su umanjene u 72. minutu kada je štoper Mašovićzaradio drugi žuti karton i isključenje, a posle očajnih napada i pokušaja našeg tima, rezervista Busam je na drugoj strani u 88. kaznio Orliće i otklonio svaku dilemu oko konačnog ishoda.

Pobeda Nemaca, samim tim i izvestan plasman na Evropsko prvenstvo je zaslužena, a našim momcima ne preostaje ništa drugo nego da u poslednjem kolu odigraju za čast protiv Kiprana i pobedom se oproste od ovih kvalifikacija.  

NEMAČKA - SRBIJA 2:0 (1:0)
/Barkok 44, Busam 88/

Stadion: u Kestelbarhu.
Sudija: Bojan Pandžić (Švedska).
Žuti kartoni: Paslak, Ozčan (Nemačka), Mašović, Zlatanović, Radić, Gojkov (Srbija).
Crveni karton: Mašović (Srbija) u 72. minutu.

NEMAČKA (4-3-2-1): Šubert - Paslak, Čabot, Gul, Franke - Gajger (od 90. Šmit), Ozčan, Fride - Hek (od 81. Busam), Barkok (od 89. Baku) - Amenjido.

SRBIJA (4-2-3-1): Ilić - Radić, Dinga, Mašović (od 46. Nišović), Balgojević - Mišković, Račić - Zlatanović, Pantić, Adžić (od 76. Terzić) - Jovanović (od 67. Gojkov).

OMLADINCI - KVALIFIKACIJE ZA EP

2. kolo - subota

Nemačka - Srbija 2:0 (1:0)
/Barkok 43, Busam 88/

16.00 Slovačka - Kipar

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar