Нека се Тринкијери побрине да не буде русвај!

Након пораза у Београду тренер Бамберга рекао је да не види начин на који спрски шампион може да остане без пласмана у четвртфинале, а у наредном колу ће бити у прилици да избаци из игре директног конкурента црвено-белих.

Кошарка 26.03.2017 | 11:45
Нека се Тринкијери побрине да не буде русвај!
Црвена звезда је кренула тежим путем у четвртфинале. Резултатски растерећена Барселона је шутем споља успела да поквари планове српском шампиону у Блауграни и дође до 11. победе у овој сезони, која јој суштински ништа не значи, осим на психолошком плану, док је екипи Дејана Радоњића закомпликовала планове у борби за ТОП 8.

Црвено-бели још увек зависе искључиво од свијих резултата, али да су савладали каталонског великана пласман у плеј-оф су могли да обезбеде већ наредног петка против Уникса у Београду. Овако, Дарушафака има шансу да евентуалном победом у Бамбергу, без обзира на учинак Црвене звезде у 29. колу, себи омогући утакмицу одлуке 7. априла у Фолксваген арени, с обзиром да је у првом колу елитног такмичења савладала Радоњићевтим у дворани Александар Николић.

Звезда је у Барселони имала најлошије шутерско вече у овој сезони, које је вероватно стигло и као последица великог пражњења у утакмици против Олимпијакоса, а до меча са екипом из Казања имаће и меч са Будућности у Подгорици 28. априла.

Реванш полуфинала плеј-офа АБА лиге ће додатно отежати припрему утакмице са екипом Евгенија Пашутина, али би у случају победе и пласмана у финале регионалног такмичења могао да дође као психолошки опоравак од два неугодна евролигашка пораза.

Андреа Тринкијери је након утакмице између Црвене звезде и Бамберга у Београду рекао да ће бити русвај ако се српски шампион не пласира у четвртфинале Евролиге и да не види начин на који ће се то догодити, а за то би могао и лично да се побрине наредног четвртка, уколико у Бросе Арени узме меру захукталом саставу Дејвида Блата.

Црвено-бели су у последњих пет мечева остварили само две победе и у истом периоду имају лошији скор од свих екипа од петог до деветог места. Ипак, све би то могло у потпуности да се промени у наредном колу, ако се у њену корист поклопе резултати.

Ипак, чак и да екипа Дејана Радоњића у наредном колу не обезбеди пласман у ТОП 8 фазу такмичења, остаће ће последња прилика у Истанбулу, а тај начин за пласман у плеј-оф би дефинитивно био најслађи, али и најстреснији за присталице српског шампиона.

РАСПОРЕД ДО КРАЈА ЛИГАШКОГ ДЕЛА:

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (15-13)

31. март: Уникс (Д)
7. април: Дарушафака (Г)

ДАРУШАФАКА (14-14)

30. март: Бамберг (Г)
7. април: Црвена звезда (Д)

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар