Neka se Trinkijeri pobrine da ne bude rusvaj!

Nakon poraza u Beogradu trener Bamberga rekao je da ne vidi način na koji sprski šampion može da ostane bez plasmana u četvrtfinale, a u narednom kolu će biti u prilici da izbaci iz igre direktnog konkurenta crveno-belih.

Košarka 26.03.2017 | 11:45
Neka se Trinkijeri pobrine da ne bude rusvaj!
Crvena zvezda je krenula težim putem u četvrtfinale. Rezultatski rasterećena Barselona je šutem spolja uspela da pokvari planove srpskom šampionu u Blaugrani i dođe do 11. pobede u ovoj sezoni, koja joj suštinski ništa ne znači, osim na psihološkom planu, dok je ekipi Dejana Radonjića zakomplikovala planove u borbi za TOP 8.

Crveno-beli još uvek zavise isključivo od svijih rezultata, ali da su savladali katalonskog velikana plasman u plej-of su mogli da obezbede već narednog petka protiv Uniksa u Beogradu. Ovako, Darušafaka ima šansu da eventualnom pobedom u Bambergu, bez obzira na učinak Crvene zvezde u 29. kolu, sebi omogući utakmicu odluke 7. aprila u Folksvagen areni, s obzirom da je u prvom kolu elitnog takmičenja savladala Radonjićevtim u dvorani Aleksandar Nikolić.

Zvezda je u Barseloni imala najlošije šutersko veče u ovoj sezoni, koje je verovatno stiglo i kao posledica velikog pražnjenja u utakmici protiv Olimpijakosa, a do meča sa ekipom iz Kazanja imaće i meč sa Budućnosti u Podgorici 28. aprila.

Revanš polufinala plej-ofa ABA lige će dodatno otežati pripremu utakmice sa ekipom Evgenija Pašutina, ali bi u slučaju pobede i plasmana u finale regionalnog takmičenja mogao da dođe kao psihološki oporavak od dva neugodna evroligaška poraza.

Andrea Trinkijeri je nakon utakmice između Crvene zvezde i Bamberga u Beogradu rekao da će biti rusvaj ako se srpski šampion ne plasira u četvrtfinale Evrolige i da ne vidi način na koji će se to dogoditi, a za to bi mogao i lično da se pobrine narednog četvrtka, ukoliko u Brose Areni uzme meru zahuktalom sastavu Dejvida Blata.

Crveno-beli su u poslednjih pet mečeva ostvarili samo dve pobede i u istom periodu imaju lošiji skor od svih ekipa od petog do devetog mesta. Ipak, sve bi to moglo u potpunosti da se promeni u narednom kolu, ako se u njenu korist poklope rezultati.

Ipak, čak i da ekipa Dejana Radonjića u narednom kolu ne obezbedi plasman u TOP 8 fazu takmičenja, ostaće će poslednja prilika u Istanbulu, a taj način za plasman u plej-of bi definitivno bio najslađi, ali i najstresniji za pristalice srpskog šampiona.

RASPORED DO KRAJA LIGAŠKOG DELA:

CRVENA ZVEZDA (15-13)

31. mart: Uniks (D)
7. april: Darušafaka (G)

DARUŠAFAKA (14-14)

30. mart: Bamberg (G)
7. april: Crvena zvezda (D)

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar