Требиње слави Гаћиновића

Погодак младог Требињца Мијата Гаћиновића у синоћњој утакмици Србије и Грузије у Тбилисију, његовом дебитантском мечу за "А" репрезентацију, био је посебно важан за све љубитеље фудбала у херцеговачком граду. Мијат Гаћиновић је тема у кафићима, кладионицама, на улици.

Република Српска 25.03.2017 | 11:22
Требиње слави Гаћиновића
"Само смо молили Бога да Мијат уђе на терен и заигра. То се десило пред крај утакмице и у кратком времену је постигао погодак. Мој супруг Драго и ја скочили смо са кауча као да нам је 15 година, толико смо се радовали. Верујемо у свог унука и знамо да има доста самопоуздања, али погодак у дебитантској утакмици за репрезентацију је, ипак, нешто посебно", каже Мијатова бака Мира Гаћиновић.



Мијатови родитељи Владо и Зага утакмицу су гледали у свом стану у Новом Саду.

"Пресрећни смо. Телефони након утакмице нису престајали да звоне. И супруг и ја смо истовремено разговарали на два телефона. Честитке стижу са свих страна", каже мајка Зага.

Она наводи да је велика радост био позив за репрезентацију.

"Кад је тренер Муслин увео Мијата на терен кренули су трема и очекивања. Имала сам осјећај да ће се нешто позитивно догодити. То се и десило, Мијат се уписао у листу стрелаца и у "А" репрезентацији", каже задовољно и видно узбуђена Мијатова мама за "ЕуроБлиц".

Мијатов брат Марко био је код пријатеља у Новом Саду, где се такође славило.

Мијатова породица данас путује у Пазову како би се накрако видела са Мијатом између два лета, пошто "златни орлић" наставља пут у Словачку, где ће играти у дресу младе репрезентације Србије.

Петар Чоловић један је од првих Мијатових тренера у ФК Леотар, у којем је млади репрезентативац и поникао.

"Још као дечак имао је "лопту у ногама" и овакав успех је био и за очекивати", каже он.



Слично мишљење има и Бобан Поповац, вишегодишњи првотимац требињског клуба.

"Кад је Мијат дошао у Требиње и Леотар био сам у првом тиму. О таленту тог детета већ тада се причало. Свака част за нашег суграђанина", рекао нам је Поповац.

Мијат Гаћиновић је рођен у Новом Саду, јер је његов отац Владо тада играо фудбал у Бечеју. У Требиње је дошао као шестогодишњи дечак и почео да тренира фудбал у омладинској школи ФК "Леотар".

Из Требиња се након првог разреда средње школе вратио у Нови Сад, када је добио позив из ФК "Војводина".

Гол посветио породици и девојци

Гол на дебију је погодак који ће Мијат Гаћиновић целог живота да памти.

"Хвала Дући (Тадићу) на асистенцији, ово је гол који ћу да памтим, гол који посвећујем својој породици и девојци који су ми највећа подршка. Нико вечерас није срећнији од мене", рекао је Гаћиновић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Извор: Блиц.рс
Фото: ФС Србије/РАС Србија

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

м

25.03.2017 10:37

Браво србине.тако се игра за своју дрзаву И заставу.ти си понос и Србије и Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додо

25.03.2017 12:39

Видиш ли ти шта друго у њему осим србина?

Name

ре

25.03.2017 13:15

Видим правог спортисту који није хтјео да брука потомке И да игра за тзв беих.јос несто.

Name

рере

25.03.2017 14:44

Још један млади човјек који је отишао вани. Или играо за Србију.

Name

Босанац

25.03.2017 13:09

Који сте ви покварени народ цуј србине није он србин вец босанац само сто је веци србин од вас срба из србије зато је он највеци србин као и новак дјоковиц сто вам је бијо сад га и не спомињете а хајмо искрено види се дасу вам поклонили побједу има јос утакмица ако се ви квалификујте и косово це зиви били па видјели а босна васа матицна дрзава сад има и рвата и покоји залутали србин а остало диаспорски боснаци цији су родитељи киднули кад је најтезе било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре босансц

25.03.2017 13:43

Ја нисам нит цу бити босансц вец србин из Републике Српске.а за босну играју само муслимани И за такве никад нецемо навијат.

Name

рс

25.03.2017 13:44

Браво Мијате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво срби

25.03.2017 13:47

Требиње има 2 репрезентативца који играју за Србију (Гациновиц и Гудељ) и једног који игра за Солунски ПАОК (Гојко Цимирот).Браво Требиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

принц са неретве

25.03.2017 14:11

хттп://херцеговинапресс.цом/1261-2/ хттп://херцеговинапресс.цом/иваница-седмодневни-провод-за-4-000-км/ Данас по РС и у цијелој БХ зиве малоумници и зесце сељацине па и не знају ко су Требињци и Требиње.Херцеговци су увјек српска елита били да не говорим какви су добри спортисти и фудбалери.

ОДГОВОРИТЕ