Trebinje slavi Gaćinovića

Pogodak mladog Trebinjca Mijata Gaćinovića u sinoćnjoj utakmici Srbije i Gruzije u Tbilisiju, njegovom debitantskom meču za "A" reprezentaciju, bio je posebno važan za sve ljubitelje fudbala u hercegovačkom gradu. Mijat Gaćinović je tema u kafićima, kladionicama, na ulici.

Republika Srpska 25.03.2017 | 11:22
Trebinje slavi Gaćinovića
"Samo smo molili Boga da Mijat uđe na teren i zaigra. To se desilo pred kraj utakmice i u kratkom vremenu je postigao pogodak. Moj suprug Drago i ja skočili smo sa kauča kao da nam je 15 godina, toliko smo se radovali. Verujemo u svog unuka i znamo da ima dosta samopouzdanja, ali pogodak u debitantskoj utakmici za reprezentaciju je, ipak, nešto posebno", kaže Mijatova baka Mira Gaćinović.



Mijatovi roditelji Vlado i Zaga utakmicu su gledali u svom stanu u Novom Sadu.

"Presrećni smo. Telefoni nakon utakmice nisu prestajali da zvone. I suprug i ja smo istovremeno razgovarali na dva telefona. Čestitke stižu sa svih strana", kaže majka Zaga.

Ona navodi da je velika radost bio poziv za reprezentaciju.

"Kad je trener Muslin uveo Mijata na teren krenuli su trema i očekivanja. Imala sam osjećaj da će se nešto pozitivno dogoditi. To se i desilo, Mijat se upisao u listu strelaca i u "A" reprezentaciji", kaže zadovoljno i vidno uzbuđena Mijatova mama za "EuroBlic".

Mijatov brat Marko bio je kod prijatelja u Novom Sadu, gde se takođe slavilo.

Mijatova porodica danas putuje u Pazovu kako bi se nakrako videla sa Mijatom između dva leta, pošto "zlatni orlić" nastavlja put u Slovačku, gde će igrati u dresu mlade reprezentacije Srbije.

Petar Čolović jedan je od prvih Mijatovih trenera u FK Leotar, u kojem je mladi reprezentativac i ponikao.

"Još kao dečak imao je "loptu u nogama" i ovakav uspeh je bio i za očekivati", kaže on.



Slično mišljenje ima i Boban Popovac, višegodišnji prvotimac trebinjskog kluba.

"Kad je Mijat došao u Trebinje i Leotar bio sam u prvom timu. O talentu tog deteta već tada se pričalo. Svaka čast za našeg sugrađanina", rekao nam je Popovac.

Mijat Gaćinović je rođen u Novom Sadu, jer je njegov otac Vlado tada igrao fudbal u Bečeju. U Trebinje je došao kao šestogodišnji dečak i počeo da trenira fudbal u omladinskoj školi FK "Leotar".

Iz Trebinja se nakon prvog razreda srednje škole vratio u Novi Sad, kada je dobio poziv iz FK "Vojvodina".

Gol posvetio porodici i devojci

Gol na debiju je pogodak koji će Mijat Gaćinović celog života da pamti.

"Hvala Dući (Tadiću) na asistenciji, ovo je gol koji ću da pamtim, gol koji posvećujem svojoj porodici i devojci koji su mi najveća podrška. Niko večeras nije srećniji od mene", rekao je Gaćinović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Izvor: Blic.rs
Foto: FS Srbije/RAS Srbija

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

m

25.03.2017 10:37

Bravo srbine.tako se igra za svoju drzavu I zastavu.ti si ponos i Srbije i Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Dodo

25.03.2017 12:39

Vidiš li ti šta drugo u njemu osim srbina?

Name

re

25.03.2017 13:15

Vidim pravog sportistu koji nije htjeo da bruka potomke I da igra za tzv beih.jos nesto.

Name

rere

25.03.2017 14:44

Još jedan mladi čovjek koji je otišao vani. Ili igrao za Srbiju.

Name

Bosanac

25.03.2017 13:09

Koji ste vi pokvareni narod cuj srbine nije on srbin vec bosanac samo sto je veci srbin od vas srba iz srbije zato je on najveci srbin kao i novak djokovic sto vam je bijo sad ga i ne spominjete a hajmo iskreno vidi se dasu vam poklonili pobjedu ima jos utakmica ako se vi kvalifikujte i kosovo ce zivi bili pa vidjeli a bosna vasa maticna drzava sad ima i rvata i pokoji zalutali srbin a ostalo diasporski bosnaci ciji su roditelji kidnuli kad je najteze bilo.

ODGOVORITE
Name

re bosansc

25.03.2017 13:43

Ja nisam nit cu biti bosansc vec srbin iz Republike Srpske.a za bosnu igraju samo muslimani I za takve nikad necemo navijat.

Name

rs

25.03.2017 13:44

Bravo Mijate.

ODGOVORITE
Name

bravo srbi

25.03.2017 13:47

Trebinje ima 2 reprezentativca koji igraju za Srbiju (Gacinovic i Gudelj) i jednog koji igra za Solunski PAOK (Gojko Cimirot).Bravo Trebinje.

ODGOVORITE
Name

princ sa neretve

25.03.2017 14:11

http://hercegovinapress.com/1261-2/ http://hercegovinapress.com/ivanica-sedmodnevni-provod-za-4-000-km/ Danas po RS i u cijeloj BH zive maloumnici i zesce seljacine pa i ne znaju ko su Trebinjci i Trebinje.Hercegovci su uvjek srpska elita bili da ne govorim kakvi su dobri sportisti i fudbaleri.

ODGOVORITE