ЕЛ: Исцрпљена Звезда поражена у Барселони!

Црвена звезда поражена је на гостовању Барселони у оквиру 28. кола Евролиге – 67:54 (32:29).  Барсин рафал уништио Звезду, пут до четвртфинала је све тежи! Каталонци фантастично гађали ван линије 6,75, док је састав Дејана Радоњића имао једно од најлошијих шутерских вечери у овој сезони - 67:54.

Кошарка 24.03.2017 | 23:27
ЕЛ: Исцрпљена Звезда поражена у Барселони!
Црвена звезда мтс више није једина која се пита за то коме ће ићи последња карта за пласман у Топ 8!

Екипа Дејана Радоњића изгубила је од Барселоне у последњем мечу 28. кола и остала на победи више од Дарушафаке, против које ће играти у последњој рунди. Српски представник у међувремену ће дочекати Уникс и уз то навијати за Бамберг, који ће следеће седмице дочекати "Дачку".

БАРСЕЛОНА - ЗВЕЗДА 67:54 (17:18, 15:11, 20:14, 15:11)

Видно исцрпљени поразом у продужетку од Олимпијакоса и синоћним путовањем у Шпанију, црвено-бели одиграли су у "Палау Блауграни" један од најлошијих нападачких мечева у Евролиги, који није успела да "исправи" ни одбрана српског шампиона.

На другој страни, повредама и суспензијом "измешани" састав Барселоне улазио је у ритам док је меч одмицао, намештао руку и тројкама постигао више од половине својих поена - 12/28. Каталонци су одиграли меч са једним класичним центром (Мусом Дијањом), а црвено-бели су одговарали ниском поставом и ни то им није донело резултат.

Углавном користећи Барселонино оружје - шут, и то веома лоше (5/29 за три), црвено-бели су време у нападу углавном проводили ван рекета, па је Огњен Кузмић наступио само седам минута (2 поена), док је центра у последњој четвртини играо Лука Митровић, један од тројице најефикаснијих играча Звезде са по осам постигнутих поена.

Први плејмејкер Звезде Стефан Јовић покушао је да наступи после десет дана опоравка од (обновљене) повреде леђа, али је имао снаге за само три минута на паркету. Његово одсуство вечерас је можда и највише "упадало у очи" од почетка борбе са болом у леђима, коју води већ два месеца, јер Звезда без правог плејмејкера није успевала да "веже" неколико мирних напада у континуитету, нити да нађе било какву идеју да разигра своје високе играче...

Напади црвено-белих нису постајали течнији чак ни уз велику жртву Чарлса Џенкинса, који је поново провео пола сата у игри ван своје позиције и у једном тренутку доживео болан доскок на зглоб, који је том приликом потпуно изврнуо. Упркос болу, ни у том тренутку није хтео да напусти игру.

Са друге стране, Барселона је максимално искористила расположиве играче, који су победили за свој понос и Дарушафаку, на челу са Стратосом Перпероглуом (17 поена, 3/5 за три), Петеријем Копоненом (13 п), Виктором Клавером (5 поена, 10 скокова)...

После овог меча, црвено-бели ће усмерити пажњу ка новом изазову у најважнијем и дефинитивно најнапорнијем периоду сезоне - гостовању Будућности у Подгорици, у оквиру реванша полуфинала АБА лиге. Три дана након тога, наредног петка, играће код куће против Уникса, за останак испред Дарушафаке и евентуални пласман, у случају пораза турског тима од Бамберга у Немачкој, дан раније.

Ако екипа Дејвида Блата победи и Бамберг, онда ће одлука о имену последњег учесника Топ 8 фазе бити донесена у последњем колу, у утакмици директних ривала - Дарушафаке и Црвене звезде мтс.

Барселона одавно нема никакве изгледе за пласман у четвртфинале Евролиге, али је то резултатско растерећење њеним играчима вечерас опустило руку, па су убитачним шутевима ван линије 6,75 уништили све Звездине наде и стигли до тек 11. победе у овој сезони - 67:54.

Екипа Дејана Радоњића је снажном одбраном покушала да дође до своје игре, али је потпуно поидбацила у нападу па је пораз у Блауграни готово био неизбежан.

Барселона осим Мусе Дијањеа није имала класичну петицу, на коју се силом прилика ЈоргосБарцокас стављао и Виктора Клавера, али то Звездини играчи нису успели да искористе и претворе у своју предност, јер је домаћин сузио простор ка кошу и натерао госте на индивидуална решења и шут споља, а он никако није ишао.

Црвено-бели нису погађали ван линије 6,75, али Барселона зато јесте и то врло добро, па је разлика у трећој четвртини отишла на двоцифрену и тек се повремено спуштала на једноцифрену до краја утакмице.

Стефан Јовић је одиграо само три уводна минута утакмице и забележио две асистенције, али више није могао, па је екипа Дејана Радоњића до краја меча била лишена његових луцидних потеза, који су практично били једино решење да се поремети Барсина одбрана.

Црвено-белима је током читаве утакмице недостајао неко ко би поенима повукао остатак екипе. Као и много пута ове сезоне највише се трудио Чарлс Џенкинс, који је са неколико опасних продора успевао да пробије противничке линије, али ни њега није служио шут са спољних позиција.

У таквим околностима црвено-бели нису имали снаге да пронађу пут ка веома важној победи, а сваки њихов покушај да се резултатски приближе и ухате прикључак домаћи играчи су осујетили убитачним тројкама, којих је на крају било укупно 12, док су гости убацили само пет.

На крају је најефикаснији био Стратос Перпероглу, који је постигао 17 поена, од чега три тројке, а двоцифрени је био и Петри Копонен. Црвена звезда није имала истакнутог појединца, пошто су по осам поена убацили Волтерс, Митровић и Џенкинс.

Црвено-бели немају много времена за предах, пошто их већ у уторак очекује реванш полуфинала плеј-офа против Будућности (20.00), а већ наредног петка и меч 29. кола елитног такмичења са Униксом у Београду.

БАРСЕЛОНА: Манфорд, Рајс 5, Клавер 5 (1/4 за три, 10 ск), Наваро 2, Везенков 8 (2/4 за три), Курукс 2, Ериксон 3, Дијањ 3, Олесон 7, Копонен 13 (3/7 за три), Ренфро 2, Перпероглу 17 (3/5 за три). Тимски: 10/20 за два, 12/28 за три, 11/12 слободна бацања, 32 скока (27:5), 17 асистенција, 6 украдених и 16 изгубљених лопти.

ЗВЕЗДА: Волтерс 8 (1/3 за три), Томпсон 2, Дангубић 5, Митровић 8, Лазић 7 (1/5 за три) , Добрић, Симоновић 7 (1/7 за три, 8 ск), Џенкинс 8 (4 изг), Гудурић 5, Јовић (2 ас), Кузмић 2, Бјелица 2. Тимски: 17/29 за два, 5/29 за три, 30 скокова (22:8), 10 асистенција, 12 украдених, 14 изгубљених.

Евролига – 28.коло:

Уникс –ЦСКА 74:85
Дарушафака – Галатасарај 73:67
Олимпијакос – Реал Мадрид 73:79
Барселона – Црвена звезда 67:54

четвртак:
Ефес – Фенербахче 80:77
Макаби – Жалгирис 77:93
Милано – Бамберг 76:84
Басконија – Панатинаикос 63:72

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар