EL: Iscrpljena Zvezda poražena u Barseloni!

Crvena zvezda poražena je na gostovanju Barseloni u okviru 28. kola Evrolige – 67:54 (32:29).  Barsin rafal uništio Zvezdu, put do četvrtfinala je sve teži! Katalonci fantastično gađali van linije 6,75, dok je sastav Dejana Radonjića imao jedno od najlošijih šuterskih večeri u ovoj sezoni - 67:54.

Košarka 24.03.2017 | 23:27
EL: Iscrpljena Zvezda poražena u Barseloni!
Crvena zvezda mts više nije jedina koja se pita za to kome će ići poslednja karta za plasman u Top 8!

Ekipa Dejana Radonjića izgubila je od Barselone u poslednjem meču 28. kola i ostala na pobedi više od Darušafake, protiv koje će igrati u poslednjoj rundi. Srpski predstavnik u međuvremenu će dočekati Uniks i uz to navijati za Bamberg, koji će sledeće sedmice dočekati "Dačku".

BARSELONA - ZVEZDA 67:54 (17:18, 15:11, 20:14, 15:11)

Vidno iscrpljeni porazom u produžetku od Olimpijakosa i sinoćnim putovanjem u Španiju, crveno-beli odigrali su u "Palau Blaugrani" jedan od najlošijih napadačkih mečeva u Evroligi, koji nije uspela da "ispravi" ni odbrana srpskog šampiona.

Na drugoj strani, povredama i suspenzijom "izmešani" sastav Barselone ulazio je u ritam dok je meč odmicao, nameštao ruku i trojkama postigao više od polovine svojih poena - 12/28. Katalonci su odigrali meč sa jednim klasičnim centrom (Musom Dijanjom), a crveno-beli su odgovarali niskom postavom i ni to im nije donelo rezultat.

Uglavnom koristeći Barselonino oružje - šut, i to veoma loše (5/29 za tri), crveno-beli su vreme u napadu uglavnom provodili van reketa, pa je Ognjen Kuzmić nastupio samo sedam minuta (2 poena), dok je centra u poslednjoj četvrtini igrao Luka Mitrović, jedan od trojice najefikasnijih igrača Zvezde sa po osam postignutih poena.

Prvi plejmejker Zvezde Stefan Jović pokušao je da nastupi posle deset dana oporavka od (obnovljene) povrede leđa, ali je imao snage za samo tri minuta na parketu. Njegovo odsustvo večeras je možda i najviše "upadalo u oči" od početka borbe sa bolom u leđima, koju vodi već dva meseca, jer Zvezda bez pravog plejmejkera nije uspevala da "veže" nekoliko mirnih napada u kontinuitetu, niti da nađe bilo kakvu ideju da razigra svoje visoke igrače...

Napadi crveno-belih nisu postajali tečniji čak ni uz veliku žrtvu Čarlsa Dženkinsa, koji je ponovo proveo pola sata u igri van svoje pozicije i u jednom trenutku doživeo bolan doskok na zglob, koji je tom prilikom potpuno izvrnuo. Uprkos bolu, ni u tom trenutku nije hteo da napusti igru.

Sa druge strane, Barselona je maksimalno iskoristila raspoložive igrače, koji su pobedili za svoj ponos i Darušafaku, na čelu sa Stratosom Perperogluom (17 poena, 3/5 za tri), Peterijem Koponenom (13 p), Viktorom Klaverom (5 poena, 10 skokova)...

Posle ovog meča, crveno-beli će usmeriti pažnju ka novom izazovu u najvažnijem i definitivno najnapornijem periodu sezone - gostovanju Budućnosti u Podgorici, u okviru revanša polufinala ABA lige. Tri dana nakon toga, narednog petka, igraće kod kuće protiv Uniksa, za ostanak ispred Darušafake i eventualni plasman, u slučaju poraza turskog tima od Bamberga u Nemačkoj, dan ranije.

Ako ekipa Dejvida Blata pobedi i Bamberg, onda će odluka o imenu poslednjeg učesnika Top 8 faze biti donesena u poslednjem kolu, u utakmici direktnih rivala - Darušafake i Crvene zvezde mts.

Barselona odavno nema nikakve izglede za plasman u četvrtfinale Evrolige, ali je to rezultatsko rasterećenje njenim igračima večeras opustilo ruku, pa su ubitačnim šutevima van linije 6,75 uništili sve Zvezdine nade i stigli do tek 11. pobede u ovoj sezoni - 67:54.

Ekipa Dejana Radonjića je snažnom odbranom pokušala da dođe do svoje igre, ali je potpuno poidbacila u napadu pa je poraz u Blaugrani gotovo bio neizbežan.

Barselona osim Muse Dijanjea nije imala klasičnu peticu, na koju se silom prilika JorgosBarcokas stavljao i Viktora Klavera, ali to Zvezdini igrači nisu uspeli da iskoriste i pretvore u svoju prednost, jer je domaćin suzio prostor ka košu i naterao goste na individualna rešenja i šut spolja, a on nikako nije išao.

Crveno-beli nisu pogađali van linije 6,75, ali Barselona zato jeste i to vrlo dobro, pa je razlika u trećoj četvrtini otišla na dvocifrenu i tek se povremeno spuštala na jednocifrenu do kraja utakmice.

Stefan Jović je odigrao samo tri uvodna minuta utakmice i zabeležio dve asistencije, ali više nije mogao, pa je ekipa Dejana Radonjića do kraja meča bila lišena njegovih lucidnih poteza, koji su praktično bili jedino rešenje da se poremeti Barsina odbrana.

Crveno-belima je tokom čitave utakmice nedostajao neko ko bi poenima povukao ostatak ekipe. Kao i mnogo puta ove sezone najviše se trudio Čarls Dženkins, koji je sa nekoliko opasnih prodora uspevao da probije protivničke linije, ali ni njega nije služio šut sa spoljnih pozicija.

U takvim okolnostima crveno-beli nisu imali snage da pronađu put ka veoma važnoj pobedi, a svaki njihov pokušaj da se rezultatski približe i uhate priključak domaći igrači su osujetili ubitačnim trojkama, kojih je na kraju bilo ukupno 12, dok su gosti ubacili samo pet.

Na kraju je najefikasniji bio Stratos Perperoglu, koji je postigao 17 poena, od čega tri trojke, a dvocifreni je bio i Petri Koponen. Crvena zvezda nije imala istaknutog pojedinca, pošto su po osam poena ubacili Volters, Mitrović i Dženkins.

Crveno-beli nemaju mnogo vremena za predah, pošto ih već u utorak očekuje revanš polufinala plej-ofa protiv Budućnosti (20.00), a već narednog petka i meč 29. kola elitnog takmičenja sa Uniksom u Beogradu.

BARSELONA: Manford, Rajs 5, Klaver 5 (1/4 za tri, 10 sk), Navaro 2, Vezenkov 8 (2/4 za tri), Kuruks 2, Erikson 3, Dijanj 3, Oleson 7, Koponen 13 (3/7 za tri), Renfro 2, Perperoglu 17 (3/5 za tri). Timski: 10/20 za dva, 12/28 za tri, 11/12 slobodna bacanja, 32 skoka (27:5), 17 asistencija, 6 ukradenih i 16 izgubljenih lopti.

ZVEZDA: Volters 8 (1/3 za tri), Tompson 2, Dangubić 5, Mitrović 8, Lazić 7 (1/5 za tri) , Dobrić, Simonović 7 (1/7 za tri, 8 sk), Dženkins 8 (4 izg), Gudurić 5, Jović (2 as), Kuzmić 2, Bjelica 2. Timski: 17/29 za dva, 5/29 za tri, 30 skokova (22:8), 10 asistencija, 12 ukradenih, 14 izgubljenih.

Evroliga – 28.kolo:

Uniks –CSKA 74:85
Darušafaka – Galatasaraj 73:67
Olimpijakos – Real Madrid 73:79
Barselona – Crvena zvezda 67:54

četvrtak:
Efes – Fenerbahče 80:77
Makabi – Žalgiris 77:93
Milano – Bamberg 76:84
Baskonija – Panatinaikos 63:72

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar