СП: Грузија - Србија 1:3, реакције играча...

Српски талисман Јагош Вуковић: Показали смо колико смо моћни! А сад победе пред пуном Мараканом! „Још много проливеног зноја нам треба за Мундијал“, јасан је одлични штопер.  Рукавина: Ако добијемо Велс наше шансе веће од 50 одсто! „Стварно не знам шта би било да је Грузија повела са 2:0“, рекао је десни спољни репрезенатције Србије.  Српски јунаци Тадић и Митровић: Није лепо, али је слатко! „Драго ми је због Гаћиновића“, поручио Тадић.

Фудбал 24.03.2017 | 23:10
СП: Грузија - Србија 1:3, реакције играча...
Уласком Јагоша Вуковића одбрана наше репрезентације се стабилизовала. Показао је штопер Коње да на њега селектор Муслин може озбиљно да рачуна.

„Заиста тешка утакмица. Треба да будемо реални, прво полувреме испод наших могућности. Али успели смо да изједначимо, није да нисмо створили неке шансе. У другом смо показали колико је Србија добра.“, рекао Вуковић.

Међутим, и он је као и селектор Муслин био опрезан.

„Још је далеко Русија. Доста зноја треба да пролијемо, доста труда да уложимо. Само се надам да ће против Велса да буде пуна Маракана“.

Србија се трећи пут у овим квалификацијама вратила после резултатског минуса.

„Сви за једног! Верујемо у себе. Мислим да верује и нација. Осећамо и ми то. Зато се и надам пуној Маракани“

Да ли је кренуо да се психички спрема за указак у игру одмах после грешке Коларова?

„Искрено - нисам! Јер ови момци не падају тако лако. Знао сам да ћемо да се вратимо“.

Победа која вреди више од три бода. Прво, јер је остварена у гостима. А друго, јер смо опет показали сопособност да се вратимо у меч после вођства ривала.

Отуда је и те како разумљиво задовољство у свлачионици наше репрезентације после преокрета у Тбилисију.

„Битна победа“, причао је Антонио Рукавина непосредно по окончању гостовања у Грузији. „Причали смо и пре утакмице да би победа нам отворила врата Русије, а сад мислим да ако победимо и Велс да су нам шансе веће од 50 одсто. Прво полувреме није било добро, па морамо да будемо задовољни. После ни сам не знам колико времена имамо све у својим рукама“.

А кад је почетак, који фудбалер Виљареала сам помиње логично је запитати се због чега је био лош?

„Не знам. Десило нам се и против Молдавије у првих 15 минута, само смо сад примили гол. Имали смо и мало среће да нисмо и други, јер стварно не знам шта би било да је Грузија повела са 2:0“.

Нико у репрезентацији не замера Александру Коларову на „краткој“ повратној лопти за голмана, али је јасно да је то била несмотрена реакција. Не једина на мечу. А ни у квалификацијама. Срећом, већина њих  није кажњена.

„Један гол данас смо примили на грешку. Сад, из главе, не могу да се сетим ни да ли смо у овим квалификацијама уопште примили неки гол из изграђене акције“, рекао је Антонио Рукавина.

Колико пута речено, колико пута написано током ових квалификација. Поново су српски јунаци били Душан Тадић и Александар Митровић.

Када су наша кола кренула прорадио је проверени тандем. Асистирао је ас Саутемптона, а нападач Њукасла је закуцао лопту у мрежу Лорије.

„Јако важна три бода за нас. Лоше смо отворили меч, то нам се дешава ко зна који пут. Срећа па смо дали гол, онда смо знали ако заиграмо како знамо да ћемо успети да окренемо. Знали смо ако почнемо да чувамо лопту да ће бити нека друга прича“, поручио је Душан Тадић.

Њабољи играч сусрета је изразио задовољство због дебитанског гола Мијата Гаћиновића. Реално је оценио дешавања на терену.

 „Нисмо их потценили, него смо без везе примили гол. После тога су нас стисли, нисмо знали на прави начин да одговоримо на њихов притисак.Селектор није био задовољан после њиховог првог гола, рекао нам је да се тргнем“, додао је Тадић.

Слично размишља и Митровић.

„Јако тешка утакмица, против неатрактивног ривала. Није толико било лепо. Грузини су нас мало изненадили када је стил у питању. Играли су на дуге лопте, нисмо могли да одиграмо пресинг. Дали смо на време голове. Како први тако и други и трећи. Има још да се игра“, јасан је Митровић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар