SP: Gruzija - Srbija 1:3, reakcije igrača...

Srpski talisman Jagoš Vuković: Pokazali smo koliko smo moćni! A sad pobede pred punom Marakanom! „Još mnogo prolivenog znoja nam treba za Mundijal“, jasan je odlični štoper.  Rukavina: Ako dobijemo Vels naše šanse veće od 50 odsto! „Stvarno ne znam šta bi bilo da je Gruzija povela sa 2:0“, rekao je desni spoljni reprezenatcije Srbije.  Srpski junaci Tadić i Mitrović: Nije lepo, ali je slatko! „Drago mi je zbog Gaćinovića“, poručio Tadić.

Fudbal 24.03.2017 | 23:10
SP: Gruzija - Srbija 1:3, reakcije igrača...
Ulaskom Jagoša Vukovića odbrana naše reprezentacije se stabilizovala. Pokazao je štoper Konje da na njega selektor Muslin može ozbiljno da računa.

„Zaista teška utakmica. Treba da budemo realni, prvo poluvreme ispod naših mogućnosti. Ali uspeli smo da izjednačimo, nije da nismo stvorili neke šanse. U drugom smo pokazali koliko je Srbija dobra.“, rekao Vuković.

Međutim, i on je kao i selektor Muslin bio oprezan.

„Još je daleko Rusija. Dosta znoja treba da prolijemo, dosta truda da uložimo. Samo se nadam da će protiv Velsa da bude puna Marakana“.

Srbija se treći put u ovim kvalifikacijama vratila posle rezultatskog minusa.

„Svi za jednog! Verujemo u sebe. Mislim da veruje i nacija. Osećamo i mi to. Zato se i nadam punoj Marakani“

Da li je krenuo da se psihički sprema za ukazak u igru odmah posle greške Kolarova?

„Iskreno - nisam! Jer ovi momci ne padaju tako lako. Znao sam da ćemo da se vratimo“.

Pobeda koja vredi više od tri boda. Prvo, jer je ostvarena u gostima. A drugo, jer smo opet pokazali soposobnost da se vratimo u meč posle vođstva rivala.

Otuda je i te kako razumljivo zadovoljstvo u svlačionici naše reprezentacije posle preokreta u Tbilisiju.

„Bitna pobeda“, pričao je Antonio Rukavina neposredno po okončanju gostovanja u Gruziji. „Pričali smo i pre utakmice da bi pobeda nam otvorila vrata Rusije, a sad mislim da ako pobedimo i Vels da su nam šanse veće od 50 odsto. Prvo poluvreme nije bilo dobro, pa moramo da budemo zadovoljni. Posle ni sam ne znam koliko vremena imamo sve u svojim rukama“.

A kad je početak, koji fudbaler Viljareala sam pominje logično je zapitati se zbog čega je bio loš?

„Ne znam. Desilo nam se i protiv Moldavije u prvih 15 minuta, samo smo sad primili gol. Imali smo i malo sreće da nismo i drugi, jer stvarno ne znam šta bi bilo da je Gruzija povela sa 2:0“.

Niko u reprezentaciji ne zamera Aleksandru Kolarovu na „kratkoj“ povratnoj lopti za golmana, ali je jasno da je to bila nesmotrena reakcija. Ne jedina na meču. A ni u kvalifikacijama. Srećom, većina njih  nije kažnjena.

„Jedan gol danas smo primili na grešku. Sad, iz glave, ne mogu da se setim ni da li smo u ovim kvalifikacijama uopšte primili neki gol iz izgrađene akcije“, rekao je Antonio Rukavina.

Koliko puta rečeno, koliko puta napisano tokom ovih kvalifikacija. Ponovo su srpski junaci bili Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović.

Kada su naša kola krenula proradio je provereni tandem. Asistirao je as Sautemptona, a napadač Njukasla je zakucao loptu u mrežu Lorije.

„Jako važna tri boda za nas. Loše smo otvorili meč, to nam se dešava ko zna koji put. Sreća pa smo dali gol, onda smo znali ako zaigramo kako znamo da ćemo uspeti da okrenemo. Znali smo ako počnemo da čuvamo loptu da će biti neka druga priča“, poručio je Dušan Tadić.

Njabolji igrač susreta je izrazio zadovoljstvo zbog debitanskog gola Mijata Gaćinovića. Realno je ocenio dešavanja na terenu.

 „Nismo ih potcenili, nego smo bez veze primili gol. Posle toga su nas stisli, nismo znali na pravi način da odgovorimo na njihov pritisak.Selektor nije bio zadovoljan posle njihovog prvog gola, rekao nam je da se trgnem“, dodao je Tadić.

Slično razmišlja i Mitrović.

„Jako teška utakmica, protiv neatraktivnog rivala. Nije toliko bilo lepo. Gruzini su nas malo iznenadili kada je stil u pitanju. Igrali su na duge lopte, nismo mogli da odigramo presing. Dali smo na vreme golove. Kako prvi tako i drugi i treći. Ima još da se igra“, jasan je Mitrović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar