ЕЛ: Косово је Србија и пораз Олимпијакоса од Реала!

Никола Милутинов бриљирао је вечерас у Пиреју, али је његов тим доживео пораз у директном дуелу за друго место на табели.  Љуљ и Рендолф утишали Пиреј: Реал се бори за врх - Олимпијакос је трећи! Фантастични двојац убацио по 21 поен и био најзаслужнији за важно славље Краљевског клуба - 73:79.  Навијачи Олимпијакоса: Косово је Србија! Подршка из Пиреја на годишњицу почетка НАТО бомбардовања.

Кошарка 24.03.2017 | 22:20
ЕЛ: Косово је Србија и пораз Олимпијакоса од Реала!
Српски кошаркаш Никола Милутинов одиграо је најбољи меч ове сезоне, убацио 18 поена уз само један промашај из игре (5/6), за 20 минута на паркету сакупио и четири скока, украдену и две изгубљене лопте, али је његов тим на крају поражен.

Олимпијакос - Реал Мадрид 73:79 (20:19, 17:18, 17:21, 19:21) у директном дуелу за друго место на табели, после којег је постало јасно да то неће бити шампион Грчке.

Црвено-бели су две вечери после драматичне победе у Београду над Црвеном звездом играли без стрелца победничких поена у "Арени", Јоргоса Принтезиса, који је имао проблема са стомаком, али су упркос томе били у вођству већи део утакмице у "Дворани мира и пријатељства" пред 11.000 својих бучних навијача.

Међутим…

Средином треће четвртине, прво захваљујући поенима Фелипеа Рејеса, Јонаса Мачијулиса и Луке Дончића, а онда услед наизменичне доминације Серхија Љуља и Ентонија Рендолфа, Реал Мадрид је креирао серију до 10:24 за десет минута игре и у завршницу меча ушао са 58:66, што је била и највећа предност гостујућег састава.

У преосталих пет минута игре, иако су се трудили на обе стране терена, домаћи кошаркаши нису успели да спусте разлику на мање од пет поена, тако да су забележили пораз који их сада остгавља на две победе иза ЦСКА и Реала, а све то на два кола пре краја лигашког дела веома узбудљиве Евролиге.

Поред Милутинова, у редовима екипе Јаниса Сферопулоса истакли су се још Костас Папаниколау са 11 поена и шест скокова, односно Димитриос Аграванис са десет поена, док је Василис Спанулис некако стигао до девет поена али уз шут из игре 3/12.

Подсетимо, Спанулис је у среду увече у Београду одиграо први меч од 2003. године када је био члан Марусија у ком није постигао ниједан поен.

Љуљ је Грцима убацио 21 поен уз шут 6/13, имао је и пет асистенција, док је Рендолф до 21 поена стигао уз само два промашаја из игре - 7/8 за два, односно 1/2 за три поена. Имао је и пет скокова, а важну ролу у четвртој четвртини забележио је бивши играч Олимпијакоса, Отело Хантер, који је шест од десет поена постигао у последњој деоници. Погодио је пет од седам шутева из игре.

Дуели троструког и деветоструког првака Европе постали су евролигашки "класици" у последњих пет-шест сезона, а скор између ова два тима сада износи 11:14 уз пет победа Реала у последњих шест мечева.

Олимпијакос је у финалу Фајнал фора 2013. године направио велики преокрет у другом полувремену и прегазио Реал резултатом 100:88, што је био повод за Мадриђане да се два пута узастопно освете. Наредне сезоне у четвртфиналној серији било је 3:2 за Реал иако су Шпанци повели 2:0, да би права наплата дугова уследила у финалу Фајнал фора 2015. године, у Мадриду, када је Олимпијакос поражен резултатом 78:59.

Реал Мадрид и Олимпијакос наступили су у четири од последњих пет финала Евролиге. Реал је 17 пута играо финале, Олимпијакос седам.

Олимпијакос је пре два дана савладао Црвену звезду после велике борбе у Београдској арени, али вечерас није имао снаге да се врати у живот против Реал Мадрида, па је доживео девети пораз у овој сезони. Мадриђани су превагу у Дворани мира и пријатељства направили у последњој четвртини, када су се попели на деве поена предности и успели да дођу до веома важног славља - 73:79.

Краљевски клуб се тако изједначио са ЦСКА из Москве на челу табеле и са шампионом Европе ће се борити за лидерску позицију у лигашком делу сезоне, док је Олимпијакос закуцан за треће место.

Мадриђане је предводио фантастични двојац Серхио Љуљ - Ентони Рендолф. Њих двојица су били најефикаснији актери меча са по 21 постигнутим поеном

Са друге стране је на висини задатка практично био само Никола Милутинов, који је постигао 18 поена, док су двоцифрени били још Папаниколау (10) и Аграванис (10).

Навијачи Олимпијакоса: Косово је Србија! Подршка из Пиреја на годишњицу почетка НАТО бомбардовања.

Пре два дана заједно су певали за збратимљеним присталицама Црвене звезде, а вечерас су навијачи Олимпијакоса показали да и те како цене Србе. И не заборављају.

Тако је на утакмици 28. кола Евролиге против Реал Мадрида у „Дворани мира и пријатељства“ истакнут транспарент:

„Косово ис Сербиа“.

Јасна порука, посебно у светлу чињенице да се баш данас, 24. марта, обележава 18. година од почетка НАТО бомбардовања Косова и Метохије.

Подсетимо, навијачи Србије на фудбалској утакмици квалификација за Првенство света, у Грузији, истакли су транспарент са датумом почетка агресије и поруком „не опростити“, а на кошаркашкој утакмици Барселона - Црвена звезда у Евролиги неколико десетина присталица гостујућег клуба узвратило је црвено-белима из Пиреја на подршци, транспарентом „Олимпијакос“.

ЕВРОЛИГА, 28. коло

Четвртак:

Ефес - Фенербахче 80:77
/Диксон 19 - Данстон 14/

Макаби - Жалгирис 77:93
/Рад 16 - Улановас 20/

Армани - Бамберг 76:84
/Хикмен 20 - Козер 17/

Басконија - Панатинаикос 63:72
/Ханга 13 - Синглтон 16/

Петак:

Уникс - ЦСКА Москва 74:85
/Ленгфорд 17 - Де Коло 22/

Дарушафака - Галатасарај 73:67
/Вонамејкер 22 - Мицов 17/

Олимпијакос - Реал Мадрид 73:79
/Милутинов 18 - Љљ и Рендолф 21/

21.00 Барселона - Црвена звезда

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Додо

25.03.2017 06:20

Јел ово спорт или политички скуп.

ОДГОВОРИТЕ