Видео - Пријатељска: Заха се играо са Русима у сред Русије!

Фудбалери Русије, док чекају почетак Мундијала у својој земљи, трпе поразе у пријатељским мечевима. Вечерас су их преслишали "слонови".

Фудбал 24.03.2017 | 22:10
Видео - Пријатељска: Заха се играо са Русима у сред Русије!
Фудбалери Астон Виле и Кристал Паласа, Жонатан Кођија и Вилфред Заха, постигли су фантастичне голове вечерас у Москви где је домаћин наредног Светског првенства доживео нови дебакл.

После пораза од Обале Слоноваче од 0:2 (0:1) у још једној пријатељској утакмици у низу, чекајући старт Мундијала 2018, фудбалска репрезентација Русије остала је са свега три победе у последњих 14 наступа!

Ни промена селектора "зборнаје" и долазак Станислава Черчесова није подигао национални тим, који је од елиминације са ЕУРО 2016 (реми са Енглеском и порази од Словачке и Велса), успео да победи Гану и Румунију резултатима 1:0, али и доживи поразе од Костарике 3:4, Катара 2:1 и сада Обале Слоноваче, коју је с клупе требало да предводи белгијски тренер Марк Вилмотс, али…

"Слонови" су Вилмотса добили за селектора тек у уторак, након што је француски стручњак Мишел Дебије смењен услед неуспеха на зимус одржаном Афричком купу нација.

Међутим, из за сада непознатих разлога, Вилмотс није седео на клупи репрезентације вечерас у Краснодару, већ га је мењао асистент Ибрахим Камара. Вилмотс је без посла био од летос када га је Фудбалски савез Белгије сменио услед пораза у четвртфиналу ЕУРО 2016 од Велса резултатом 1:3.

Русија је, руку на срце, успела у неколико ситуација да запрети Силвену Гбоуу, који је у 75. минуту забележио одбрану утакмице после ударца Александера Јерохина. И његов колега на другој страни, капитен "зборнаје" Игор Акинфејев, имао је прилично посла, а издваја се његова интервенција код сјајног ударца Ђованија Сиоа.

Обала Слоноваче повела је у 30. минуту након штго је Кођија издржао дуел са штопером Спартака из Москве, Иљом Кутеровим, који га је и вукао с леђа, али који није успео да га спречи да постигне диван гол, пети у националном тиму у десетом наступу.

У 70. минуту, Заха се нашалио са спором одбраном руског тима, направио слалом и практично се ушетао међу стрелце, а овај гол био му је четврти за репрезентацију зимус свргнутог шампиона Африке.

Руси ће наредну проверу имату у уторак против Белгије, док Обала Слоноваче у понедељак игра са Сенегалом.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар