Video - Prijateljska: Zaha se igrao sa Rusima u sred Rusije!

Fudbaleri Rusije, dok čekaju početak Mundijala u svojoj zemlji, trpe poraze u prijateljskim mečevima. Večeras su ih preslišali "slonovi".

Fudbal 24.03.2017 | 22:10
Video - Prijateljska: Zaha se igrao sa Rusima u sred Rusije!
Fudbaleri Aston Vile i Kristal Palasa, Žonatan Kođija i Vilfred Zaha, postigli su fantastične golove večeras u Moskvi gde je domaćin narednog Svetskog prvenstva doživeo novi debakl.

Posle poraza od Obale Slonovače od 0:2 (0:1) u još jednoj prijateljskoj utakmici u nizu, čekajući start Mundijala 2018, fudbalska reprezentacija Rusije ostala je sa svega tri pobede u poslednjih 14 nastupa!

Ni promena selektora "zbornaje" i dolazak Stanislava Čerčesova nije podigao nacionalni tim, koji je od eliminacije sa EURO 2016 (remi sa Engleskom i porazi od Slovačke i Velsa), uspeo da pobedi Ganu i Rumuniju rezultatima 1:0, ali i doživi poraze od Kostarike 3:4, Katara 2:1 i sada Obale Slonovače, koju je s klupe trebalo da predvodi belgijski trener Mark Vilmots, ali…

"Slonovi" su Vilmotsa dobili za selektora tek u utorak, nakon što je francuski stručnjak Mišel Debije smenjen usled neuspeha na zimus održanom Afričkom kupu nacija.

Međutim, iz za sada nepoznatih razloga, Vilmots nije sedeo na klupi reprezentacije večeras u Krasnodaru, već ga je menjao asistent Ibrahim Kamara. Vilmots je bez posla bio od letos kada ga je Fudbalski savez Belgije smenio usled poraza u četvrtfinalu EURO 2016 od Velsa rezultatom 1:3.

Rusija je, ruku na srce, uspela u nekoliko situacija da zapreti Silvenu Gbouu, koji je u 75. minutu zabeležio odbranu utakmice posle udarca Aleksandera Jerohina. I njegov kolega na drugoj strani, kapiten "zbornaje" Igor Akinfejev, imao je prilično posla, a izdvaja se njegova intervencija kod sjajnog udarca Đovanija Sioa.

Obala Slonovače povela je u 30. minutu nakon štgo je Kođija izdržao duel sa štoperom Spartaka iz Moskve, Iljom Kuterovim, koji ga je i vukao s leđa, ali koji nije uspeo da ga spreči da postigne divan gol, peti u nacionalnom timu u desetom nastupu.

U 70. minutu, Zaha se našalio sa sporom odbranom ruskog tima, napravio slalom i praktično se ušetao među strelce, a ovaj gol bio mu je četvrti za reprezentaciju zimus svrgnutog šampiona Afrike.

Rusi će narednu proveru imatu u utorak protiv Belgije, dok Obala Slonovače u ponedeljak igra sa Senegalom.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar