САД санкције за стране фирме

Администрација америчког председника Доналда Трампа саопштила је данас да је увела санкције којима је обухваћено 30 страних компанија и људи из 10 држава, укључујући Кину.

Свијет 24.03.2017 | 21:15
САД санкције за стране фирме
Компаније којима су уведене санкције имају седиште у Кини, Северној Кореји и Уједињеним Арапским Емиратима, саопштио је Стејт департмент.

У саопштењу је наведено да 11 од 30 ентитета и особа допринело активностима које ду довеле до "даље ескалације регионалних сукоба и представљају велику претњу регионалној безбедности".

Стејт департмент је саопштио да је 11 ентитета и појединаца обухваћено санкцијама због преношења осетљивих предмета за програм балистичких ракета Ирана.

Влада САД је такође увела санкције за 19 компанија или особа за које је утврдила да су спровели трансфер "роба, услуга или технологије за Иран, Северну Кореју или Сирију" или предмете који би могли да допринесу развоју оружја за масовно уништење или ракетној пролиферацији.

Највећи број компанија којима су уведене санкције бави се извозом, наводи агенција АП.

Санкције су званично уведене у уторак, 21. марта, а ниједном америчком министарству или владиној агенцији није дозвољено да набаве или потпишу уговор за робе, услуге или технологију ентитетима којима су уведене санкције.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Наси постено

24.03.2017 21:46

Нема нас.Наси јел постено раде.Па добро ста мисле ти Амери.

ОДГОВОРИТЕ