SAD sankcije za strane firme

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa saopštila je danas da je uvela sankcije kojima je obuhvaćeno 30 stranih kompanija i ljudi iz 10 država, uključujući Kinu.

Svijet 24.03.2017 | 21:15
SAD sankcije za strane firme
Kompanije kojima su uvedene sankcije imaju sedište u Kini, Severnoj Koreji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštio je Stejt department.

U saopštenju je navedeno da 11 od 30 entiteta i osoba doprinelo aktivnostima koje du dovele do "dalje eskalacije regionalnih sukoba i predstavljaju veliku pretnju regionalnoj bezbednosti".

Stejt department je saopštio da je 11 entiteta i pojedinaca obuhvaćeno sankcijama zbog prenošenja osetljivih predmeta za program balističkih raketa Irana.

Vlada SAD je takođe uvela sankcije za 19 kompanija ili osoba za koje je utvrdila da su sproveli transfer "roba, usluga ili tehnologije za Iran, Severnu Koreju ili Siriju" ili predmete koji bi mogli da doprinesu razvoju oružja za masovno uništenje ili raketnoj proliferaciji.

Najveći broj kompanija kojima su uvedene sankcije bavi se izvozom, navodi agencija AP.

Sankcije su zvanično uvedene u utorak, 21. marta, a nijednom američkom ministarstvu ili vladinoj agenciji nije dozvoljeno da nabave ili potpišu ugovor za robe, usluge ili tehnologiju entitetima kojima su uvedene sankcije.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nasi posteno

24.03.2017 21:46

Nema nas.Nasi jel posteno rade.Pa dobro sta misle ti Ameri.

ODGOVORITE