Црвена Звезда - Спартак: Контеов ученик доводи јак тим!

Масимо Карера одредио је најјачи могући састав за гостовање на Стадиону "Рајко Митић" у суботу. Ненад Милијаш зове навијаче.

Фудбал 24.03.2017 | 21:50
Црвена Звезда - Спартак: Контеов ученик доводи јак тим!
Дугогодишњи блиски сарадник садашњег менаџера Челсија, Антонија Контеа, повео је у Београд најјачи састав који има на располагању.

Тренер Спартака из Москве, Масимо Карера (52), саставио је списак путника за пријатељску утакмицу са Црвеном звездом по укусу навијача оба клуба, који ће сасвим извесно у суботу од 18 часова на Стадиону "Рајко Митић" гледати најбоље играче "братских клубова" на делу.

Карера, који је у Москву дошао прошлог лета као помоћник неискусног тренера Дмитрија Алејничева, некада репрезентативца Русије, одредио је ове фудбалере за дуел са екипом Миодрага Божовића.

Артјом Ребров, Андреј Јешченко, Артјом Тимофејев, Маурисио, Лоренцо Мелгарехо, Фернандо, Сергеј Песјаков, Игор Леонцјев, Јевгени Макејев, Сердар Таски, Денис Давидов, Салваторе Бокети, Александр Селихов, Иван Хомуха, Аргјом Самсонов, Константин Савичев, Идриса Сили Самбу, Одри Јола Зепата, Фешн Жуниор Сакала, Силванус Нимели и Георги Тигијев.

Међу путницима неће бити Спартакови репрезентативци попут Дениса Глушакова или Александра Самедова, који су морали да се одазову позиву селектора Русије Станислава Черчесова.

Иначе, Карера је као штопер наступао за Јувентус од 1991. до 1996. године и за то време постао шампион Европе (1996), освајач Купа УЕФА (1993), првак Италије (1995), освајач Купа (1995) и Суперкупа Италије (1995), Суперкупа Европе (1996) и Интернационалног купа (1996).

У Торино се вратио 2009. када је радио у млађим категоријама Јувентуса, а доласком Контеа на место тренера "Старе даме" заузео је место у његовом стручном штабу заједно са Анђелом Алесијом.

Иако је званично био технички директор "бјанконера", Карера је право ниоткуд постао први тренер екипе, када су Конте и Алесио суспендовани на десет месеци због учешћа у намештању утакмица у периоду када су радили у Сијени. Карера је тако на лето 2012. дебитовао као тренер екипе победом у Суперкупу Италије над Наполијем, када је било 4:2 у Пекингу, а наставио је да води првака државе у наредних девет првенствених мечева од којих је добио седам, уз два ремија.

Када је Алесију умањена казна, вратио се на место техничког директора, а са Контеом је радио и две године док је садашњи менаџер Челсија био селектор репрезентације Италије.

Власник Спартака Леонид Федун покушао је прошлог лета са младим Алејничевим, којем је Кареру довео као асистента и саветника, међутим после шокантне елиминације московских црвено-белих у квалификацијама за Лигу Европе, од АЕК из Ларнаке, Алејничев је поднео оставку, а Карера већ 12. августа прошле године потписао трајни уговор са тренутно петопласираним тимом Руске премијер лиге.

Спартак са Карером има скор 13-3-4.

Ове суботе, повратник у Црвену звезду и бивши капитен Ненад Милијаш други пут ће заиграти против московског Спартака.

"Играо сам против Спартака давне 2008. године, али то је било на припремама. Из Звезде сам 2014. године отишао коло пре него што смо играли са Спартаком у Москви тако да сам пропустио прилику да се тада сусретнем са нашим братским клубом. Играо сам против Олимпијакоса у Атини 2008. године, чак сам постигао и гол. Та утакмица ми је остала у јако лепом сећању и радујем се што ћу сада имати прилике да заиграм и против другог клуба са којим већ годинама одржавамо лепе, пријатељске односе", рекао је Милијаш.

"Јако је лепо што ће се одиграти ова пријатељска утакмица, пре свега због навијача. И нашим и њиховим присталицама ће ово бити лепа прилика да се окупе и уживају у фудбалу и у навијању, а и нама ће много значити да одмеримо снаге са тако јаком екипом и да одржавамо пријатељске односе. Сигурно ће у суботу бити својеврстан празник за све звездаше".

Искусни везиста истакао је да ће пријатељска утакмица највише значити младим играчима.

"Овај меч ће се издвајати по фантастичној атмосфери, правом спортском амбијенту какав и доликује сусрету два овако велика клуба. Такође, иако ово није такмичарска утакмица, млађим играчима ће много значити за искуство, као и за самопоуздање да играју против првопласиране екипе руског шампионата. То је одлична прилика да се докажу и да обезбеде своје место у првом тиму као што су то на утакмици у Москви урадили Грујић, Јовић, Ристић и Јовановић. Драго ми је што овакви тимови долазе на Маракану и што ћемо сви имати прилике да уживамо у таквом спектаклу", рекао је Милијаш.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар