Crvena Zvezda - Spartak: Konteov učenik dovodi jak tim!

Masimo Karera odredio je najjači mogući sastav za gostovanje na Stadionu "Rajko Mitić" u subotu. Nenad Milijaš zove navijače.

Fudbal 24.03.2017 | 21:50
Crvena Zvezda - Spartak: Konteov učenik dovodi jak tim!
Dugogodišnji bliski saradnik sadašnjeg menadžera Čelsija, Antonija Kontea, poveo je u Beograd najjači sastav koji ima na raspolaganju.

Trener Spartaka iz Moskve, Masimo Karera (52), sastavio je spisak putnika za prijateljsku utakmicu sa Crvenom zvezdom po ukusu navijača oba kluba, koji će sasvim izvesno u subotu od 18 časova na Stadionu "Rajko Mitić" gledati najbolje igrače "bratskih klubova" na delu.

Karera, koji je u Moskvu došao prošlog leta kao pomoćnik neiskusnog trenera Dmitrija Alejničeva, nekada reprezentativca Rusije, odredio je ove fudbalere za duel sa ekipom Miodraga Božovića.

Artjom Rebrov, Andrej Ješčenko, Artjom Timofejev, Maurisio, Lorenco Melgareho, Fernando, Sergej Pesjakov, Igor Leoncjev, Jevgeni Makejev, Serdar Taski, Denis Davidov, Salvatore Boketi, Aleksandr Selihov, Ivan Homuha, Argjom Samsonov, Konstantin Savičev, Idrisa Sili Sambu, Odri Jola Zepata, Fešn Žunior Sakala, Silvanus Nimeli i Georgi Tigijev.

Među putnicima neće biti Spartakovi reprezentativci poput Denisa Glušakova ili Aleksandra Samedova, koji su morali da se odazovu pozivu selektora Rusije Stanislava Čerčesova.

Inače, Karera je kao štoper nastupao za Juventus od 1991. do 1996. godine i za to vreme postao šampion Evrope (1996), osvajač Kupa UEFA (1993), prvak Italije (1995), osvajač Kupa (1995) i Superkupa Italije (1995), Superkupa Evrope (1996) i Internacionalnog kupa (1996).

U Torino se vratio 2009. kada je radio u mlađim kategorijama Juventusa, a dolaskom Kontea na mesto trenera "Stare dame" zauzeo je mesto u njegovom stručnom štabu zajedno sa Anđelom Alesijom.

Iako je zvanično bio tehnički direktor "bjankonera", Karera je pravo niotkud postao prvi trener ekipe, kada su Konte i Alesio suspendovani na deset meseci zbog učešća u nameštanju utakmica u periodu kada su radili u Sijeni. Karera je tako na leto 2012. debitovao kao trener ekipe pobedom u Superkupu Italije nad Napolijem, kada je bilo 4:2 u Pekingu, a nastavio je da vodi prvaka države u narednih devet prvenstvenih mečeva od kojih je dobio sedam, uz dva remija.

Kada je Alesiju umanjena kazna, vratio se na mesto tehničkog direktora, a sa Konteom je radio i dve godine dok je sadašnji menadžer Čelsija bio selektor reprezentacije Italije.

Vlasnik Spartaka Leonid Fedun pokušao je prošlog leta sa mladim Alejničevim, kojem je Kareru doveo kao asistenta i savetnika, međutim posle šokantne eliminacije moskovskih crveno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope, od AEK iz Larnake, Alejničev je podneo ostavku, a Karera već 12. avgusta prošle godine potpisao trajni ugovor sa trenutno petoplasiranim timom Ruske premijer lige.

Spartak sa Karerom ima skor 13-3-4.

Ove subote, povratnik u Crvenu zvezdu i bivši kapiten Nenad Milijaš drugi put će zaigrati protiv moskovskog Spartaka.

"Igrao sam protiv Spartaka davne 2008. godine, ali to je bilo na pripremama. Iz Zvezde sam 2014. godine otišao kolo pre nego što smo igrali sa Spartakom u Moskvi tako da sam propustio priliku da se tada susretnem sa našim bratskim klubom. Igrao sam protiv Olimpijakosa u Atini 2008. godine, čak sam postigao i gol. Ta utakmica mi je ostala u jako lepom sećanju i radujem se što ću sada imati prilike da zaigram i protiv drugog kluba sa kojim već godinama održavamo lepe, prijateljske odnose", rekao je Milijaš.

"Jako je lepo što će se odigrati ova prijateljska utakmica, pre svega zbog navijača. I našim i njihovim pristalicama će ovo biti lepa prilika da se okupe i uživaju u fudbalu i u navijanju, a i nama će mnogo značiti da odmerimo snage sa tako jakom ekipom i da održavamo prijateljske odnose. Sigurno će u subotu biti svojevrstan praznik za sve zvezdaše".

Iskusni vezista istakao je da će prijateljska utakmica najviše značiti mladim igračima.

"Ovaj meč će se izdvajati po fantastičnoj atmosferi, pravom sportskom ambijentu kakav i dolikuje susretu dva ovako velika kluba. Takođe, iako ovo nije takmičarska utakmica, mlađim igračima će mnogo značiti za iskustvo, kao i za samopouzdanje da igraju protiv prvoplasirane ekipe ruskog šampionata. To je odlična prilika da se dokažu i da obezbede svoje mesto u prvom timu kao što su to na utakmici u Moskvi uradili Grujić, Jović, Ristić i Jovanović. Drago mi je što ovakvi timovi dolaze na Marakanu i što ćemo svi imati prilike da uživamo u takvom spektaklu", rekao je Milijaš.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar