Бајерн пред чистом зарадом на препродаји Комана!

Први купац је ту! Млади Француз би био почетак велике реконструкције премијерлигашког тима.

Фудбал 25.03.2017 | 17:00
Бајерн пред чистом зарадом на препродаји Комана!
Иако има гомилу офанзивних играча који су планирани да још дуго година предводе напад, Манчестер Сити ће у склопу велике летње реконструкције тима доводити појачања и у овој линији тима. Острвски медији најављују да Пеп Гвардиола жели да доведе бившег пуленаКингслија Комана.

Млади Француз није задовољан статусом у Минхену и размишља о одласку, а Гвардиола је први који ће стати у ред за његов потпис. Коман тренутно у Минхену одрађује другу од две године из уговора о позајмици из Јувентуса. Бајерн је палтио 7.000.000 евра за двогодишњу позајмицу и наредног лета има опцију да га откупи за 21.000.000 евра од Старе даме. Повратак у Торино није опција јер млади Француз не жели да се враћа у табор италијанског шампиона. Бајерн ће скоро сигурно искористити опцију у откупу уговора, али то не значи да ће га задржати. Препродаја делује као реалан сценарио.

Коман је био задовољан док је Гвардиола био у Минхену, али доласком Карла Анћелотијасе његов статус погоршао. Иако је био планиран да једног дана замени Робена и Риберија, тандем ветерана је опет у форми и Коман не може да се избори за улогу стартера. Уговори са Риберијем и Робеном су продужени што значи да Анћелоти и даље озбиљно рачуна на њих. Коман би да иде негде где ће више играти, а Гвардиолин систем добро познаје и код њега би могао да добије озбиљнију улогу. Иако би му конкуренција билиСтерлинг, Сане, Де Брујне...

Манчестер Сити је спреман да изсвоји око 46.000.000 евра за француског офанзивца што значи да би Бајерн завршио у плусу на Комановој препродаји након што активира откупну клаузулу.  

Гвардиола има велике планове за наредно лето, очекује се темељна реконструкција клуба, а на излазним вратима су голмани Браво, Кабаљеро и Харт, дефанзивци Коларов, Забалета,Компани, Сања, искусни везиста Јаја Туре.

Поред новог голмана се очекује и довођење тројице или четворице дефанзиваца, а наГвардиолиној листи жеља су Бонући, Кимих из Бајерна и Гаја из Валенсије. Као и је Монаков везиста Тјемуе Бакајоко који би дошао као замена за Јају Туреа.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар