Bajern pred čistom zaradom na preprodaji Komana!

Prvi kupac je tu! Mladi Francuz bi bio početak velike rekonstrukcije premijerligaškog tima.

Fudbal 25.03.2017 | 17:00
Bajern pred čistom zaradom na preprodaji Komana!
Iako ima gomilu ofanzivnih igrača koji su planirani da još dugo godina predvode napad, Mančester Siti će u sklopu velike letnje rekonstrukcije tima dovoditi pojačanja i u ovoj liniji tima. Ostrvski mediji najavljuju da Pep Gvardiola želi da dovede bivšeg pulenaKingslija Komana.

Mladi Francuz nije zadovoljan statusom u Minhenu i razmišlja o odlasku, a Gvardiola je prvi koji će stati u red za njegov potpis. Koman trenutno u Minhenu odrađuje drugu od dve godine iz ugovora o pozajmici iz Juventusa. Bajern je paltio 7.000.000 evra za dvogodišnju pozajmicu i narednog leta ima opciju da ga otkupi za 21.000.000 evra od Stare dame. Povratak u Torino nije opcija jer mladi Francuz ne želi da se vraća u tabor italijanskog šampiona. Bajern će skoro sigurno iskoristiti opciju u otkupu ugovora, ali to ne znači da će ga zadržati. Preprodaja deluje kao realan scenario.

Koman je bio zadovoljan dok je Gvardiola bio u Minhenu, ali dolaskom Karla Anćelotijase njegov status pogoršao. Iako je bio planiran da jednog dana zameni Robena i Riberija, tandem veterana je opet u formi i Koman ne može da se izbori za ulogu startera. Ugovori sa Riberijem i Robenom su produženi što znači da Anćeloti i dalje ozbiljno računa na njih. Koman bi da ide negde gde će više igrati, a Gvardiolin sistem dobro poznaje i kod njega bi mogao da dobije ozbiljniju ulogu. Iako bi mu konkurencija biliSterling, Sane, De Brujne...

Mančester Siti je spreman da izsvoji oko 46.000.000 evra za francuskog ofanzivca što znači da bi Bajern završio u plusu na Komanovoj preprodaji nakon što aktivira otkupnu klauzulu.  

Gvardiola ima velike planove za naredno leto, očekuje se temeljna rekonstrukcija kluba, a na izlaznim vratima su golmani Bravo, Kabaljero i Hart, defanzivci Kolarov, Zabaleta,Kompani, Sanja, iskusni vezista Jaja Ture.

Pored novog golmana se očekuje i dovođenje trojice ili četvorice defanzivaca, a naGvardiolinoj listi želja su Bonući, Kimih iz Bajerna i Gaja iz Valensije. Kao i je Monakov vezista Tjemue Bakajoko koji bi došao kao zamena za Jaju Turea.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar