Бањалука: Потјера и хапшење 3 лица

Драматична полицијска потјера за тројицом бјегунаца у возилу, која се јуче у ситне сате одвијала улицама Бањалуке, окончана је хапшењем Бањалучанина Томислава Врепца (19) и двојице малољетника, а који су засад осумњичени за најмање три тешке крађе!

Република Српска 24.03.2017 | 09:26
Бањалука: Потјера и хапшење 3 лица
Они су, наиме, у Улици српских устаника, у насељу Старчевица, јурећи слетјели с пута, а на аутомобилу ФИАТ мареа, који су претходно украли, пробијен је картер, и тако су пали у руке полицајаца.

Вребац је одмах ухапшен, а полиција је према малољетницима поступила у складу са законским прописима. Претходно је ова дружина, како је "Независним" потврђено из полиције, украла возило прексиноћ око 19.20 у Улици Јована Дучића, у кругу "Чајавца".

"Тај аутомобил затим је кориштен током тешке крађе на аутоматској ауто-праоници, недалеко од кружног тока у бањалучком насељу Петрићевац", појашњавају из полиције.

Док су они крали, полицајци су их примијетили. Потом су се бандити дали у бјекство.

"Захваљујући добро организованим и координисаним активностима полицајаца, сустигнути су у Улици српских устаника и лишени слободе", навела је Марија Маркановић, портпарол ЦЈБ Бањалука.

И то није све. Како сазнајемо, полиција је утврдила да су ови младићи претходне вечери извели тешку крађу и у ауто-праоници у насељу Лауш. Списак оног што су урадили, међутим, могао би бити и дужи.

"Током криминалистичке обраде дошло се до сазнања да се наведена лица, заједно са другим малољетним и пунољетним лицима,  доводе у везу са извршењем кривичних дјела у ранијем периоду, али са циљем заштите истраге не можемо изностити више детаља док се не комплетирају и не задокументују предмети", казала је Маркановићева.

Украдено возило је након завршеног увиђаја и уз сагласност Окружног јавног тужилаштва Бањалука, које је о свему обавијештено, враћено власнику.

Власник возила Симо Миладиновић из Лакташа у изјави за "Независне" каже да је свој ФИАТ одшлепао мајстору и да још не зна колика је штета.

"Ни замислити нисам могао да ће ми неко украсти ауто вриједан 1.500 до 2.000 марака", наводи Миладиновић.

Испричао нам је да ради у једној фирми у кругу "Чајавца", те да је прексиноћ оставио возило код фирме, а када се јуче ујутру вратио, видио је да га нема, те је помислио да се неко на његов рачун шали. Међутим...

"Послије сам јавио полицији и речено ми је да је ауто нађен разбијен под Старчевицом. Пробили су картер, згулили обје стране, развалили врата. Не знам је ли и мотор зарибао након што је исцурило уље", нагласио је Миладиновић.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Петар

24.03.2017 11:05

Сад на принудни рад док се не надокнади сва стета цовјеку на ауту и осталима остеценима, па онда казне затворске за све то

ОДГОВОРИТЕ