Кинези не могу да купе Месија и Роналда!

“Пре него што постане атрактивна за фудбалере из Шпаније, кинеска Суперлига мора мало боље да се развије", каже шеф Примере Хавијер Тебас.

Фудбал 24.03.2017 | 22:30
Кинези не могу да купе Месија и Роналда!
Неколико пута током зимског прелазног рока читали смо приче како је само питање тренутка када ће најбогатији кинески клубови купити Лионела Месија или Кристијана Роналда. Међутим, тамошња Суперлига још увек није довољно атрактивна за двојицу најбољих фудбалера света, сматра Хавијер Тебас.

Преви човек Примере каже да без обзира што на Далеком истоку наступају звезде као што су Хулк, Џексон Мартинез, Карлос Тевез и Оскар, та лига није спремна за долазак Месија иРоналда. Кинези јесу издашни, па тако рецимо Тевез “убије” 730.000 евра недељно, док Оскар добије 466.000.

Али, без обзира на богате понуде, Тебас не очекује драматичну сеобу најбољих фудбалера из Шпаније.

“Пре него што постане атрактивна за фудбалере из Шпаније, кинеска Суперлига мора мало боље да се развије. Срећом, шпанска Примера има доста квалитетних фудбалера који ће омогућити да најквалитетнији играчи остану у Ла Лиги. Ниједна звезда није у искушењу да мора да прихвати понуду из Кине. А опет, Кинези не могу да јачају Суперлигу само куповином, морају да производе и квалитетне домаће играче”, поручује Тебас.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар