Kinezi ne mogu da kupe Mesija i Ronalda!

“Pre nego što postane atraktivna za fudbalere iz Španije, kineska Superliga mora malo bolje da se razvije", kaže šef Primere Havijer Tebas.

Fudbal 24.03.2017 | 22:30
Kinezi ne mogu da kupe Mesija i Ronalda!
Nekoliko puta tokom zimskog prelaznog roka čitali smo priče kako je samo pitanje trenutka kada će najbogatiji kineski klubovi kupiti Lionela Mesija ili Kristijana Ronalda. Međutim, tamošnja Superliga još uvek nije dovoljno atraktivna za dvojicu najboljih fudbalera sveta, smatra Havijer Tebas.

Previ čovek Primere kaže da bez obzira što na Dalekom istoku nastupaju zvezde kao što su Hulk, Džekson Martinez, Karlos Tevez i Oskar, ta liga nije spremna za dolazak Mesija iRonalda. Kinezi jesu izdašni, pa tako recimo Tevez “ubije” 730.000 evra nedeljno, dok Oskar dobije 466.000.

Ali, bez obzira na bogate ponude, Tebas ne očekuje dramatičnu seobu najboljih fudbalera iz Španije.

“Pre nego što postane atraktivna za fudbalere iz Španije, kineska Superliga mora malo bolje da se razvije. Srećom, španska Primera ima dosta kvalitetnih fudbalera koji će omogućiti da najkvalitetniji igrači ostanu u La Ligi. Nijedna zvezda nije u iskušenju da mora da prihvati ponudu iz Kine. A opet, Kinezi ne mogu da jačaju Superligu samo kupovinom, moraju da proizvode i kvalitetne domaće igrače”, poručuje Tebas.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar