Слобода и Војин као Ана и Стефан Првовенчани

Брачни пар Мићаловић-Ћетковић поново ће и пред камерама играти супружнике, овога пута у историјској причи о Немањићима, а прве заједничке сцене снимили су на Копаонику.

Занимљивости 23.03.2017 | 12:45
Слобода и Војин као Ана и Стефан Првовенчани
Први кадрови игране серије Радио-телевизије Србије о династији Немањића снимљени су у околини манастира Студеница, о чему је већ “Блиц” и писао, а снимање је настављено на Копаонику. У серији “Немањићи - рађање краљевине”, у продукцији Радио-телевизије Србије и режији Марка Маринковића, а према сценарију Гордана Михића, игра читава плејада наших најпознатијих глумаца, укупно њих 218, а биће ангажовано 2.700 статиста.
Стефана Првовенчаног тумачи Војин Ћетковић, а његову супругу Ану Дандоло игра Слобода Мићаловић, која је његова супруга и у приватном животу. Тако ће се овај брачни пар поново наћи и пред камерама у животној улози јер су у серији “Рањени орао” већ играли мужа и жену Анђелку и Тому (овај брак се у серији завршио разводом).

- Све те боје које су имали његови претходници и његови наследници отприлике сам покушао да нађем у њему - рекао је Војин Ћетковић о улози Стефана Првовенчаног и додао да ће бити много изненађења до краја снимања, а једно је свакако и улога коју тумачи његова супруга.

Рашку, усвојену сестру Стефанову о чијој личности се у историји мало зна, тумачи Нада Шаргин, која је изјавила на почетку снимања серије да је улога Рашке показала да су сестре биле велика подршка владарима, нарочито с психолошке и духовне стране.

Улогу Стефана Немање игра Младен Нелевић, а улога Светог Саве поверена је Драгану Мићановићу, Вукана Немањића игра Небојша Глоговац, док ће се у осталим улогама појавити Горан Султановић, Миодраг - Мики Крстовић....

Серија о Немањићима говори о историјским турбуленцијама у српској држави крајем 12. и почетком 13. века, у време које је претходило устоличењу династије Немањића, а важан аспект приче о Немањићима је подизање манастира Хиландар на Светој гори.

А највећи део посла имали су и костимографи, али и мајстори за израду средњовековног оружја. Оружје за пет главних глумаца је руком рађено, то су верне реплике мачева које су носили Немањићи. Велики део оружја за статисте је прављен и врло су слични оригиналним примерцима.

Предвиђено је да снимање траје четири месеца, ових дана се снимало на Копаонику, а предвиђено је снимање и у Црној Гори, Херцеговини, Рашкој.

Почетак емитовања планиран је за крај 2017. године, у којој се обележава 800 година од крунисања Стефана Првовенчаног.

Блиц
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар