Sloboda i Vojin kao Ana i Stefan Prvovenčani

Bračni par Mićalović-Ćetković ponovo će i pred kamerama igrati supružnike, ovoga puta u istorijskoj priči o Nemanjićima, a prve zajedničke scene snimili su na Kopaoniku.

Zanimljivosti 23.03.2017 | 12:45
Sloboda i Vojin kao Ana i Stefan Prvovenčani
Prvi kadrovi igrane serije Radio-televizije Srbije o dinastiji Nemanjića snimljeni su u okolini manastira Studenica, o čemu je već “Blic” i pisao, a snimanje je nastavljeno na Kopaoniku. U seriji “Nemanjići - rađanje kraljevine”, u produkciji Radio-televizije Srbije i režiji Marka Marinkovića, a prema scenariju Gordana Mihića, igra čitava plejada naših najpoznatijih glumaca, ukupno njih 218, a biće angažovano 2.700 statista.
Stefana Prvovenčanog tumači Vojin Ćetković, a njegovu suprugu Anu Dandolo igra Sloboda Mićalović, koja je njegova supruga i u privatnom životu. Tako će se ovaj bračni par ponovo naći i pred kamerama u životnoj ulozi jer su u seriji “Ranjeni orao” već igrali muža i ženu Anđelku i Tomu (ovaj brak se u seriji završio razvodom).

- Sve te boje koje su imali njegovi prethodnici i njegovi naslednici otprilike sam pokušao da nađem u njemu - rekao je Vojin Ćetković o ulozi Stefana Prvovenčanog i dodao da će biti mnogo iznenađenja do kraja snimanja, a jedno je svakako i uloga koju tumači njegova supruga.

Rašku, usvojenu sestru Stefanovu o čijoj ličnosti se u istoriji malo zna, tumači Nada Šargin, koja je izjavila na početku snimanja serije da je uloga Raške pokazala da su sestre bile velika podrška vladarima, naročito s psihološke i duhovne strane.

Ulogu Stefana Nemanje igra Mladen Nelević, a uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću, Vukana Nemanjića igra Nebojša Glogovac, dok će se u ostalim ulogama pojaviti Goran Sultanović, Miodrag - Miki Krstović....

Serija o Nemanjićima govori o istorijskim turbulencijama u srpskoj državi krajem 12. i početkom 13. veka, u vreme koje je prethodilo ustoličenju dinastije Nemanjića, a važan aspekt priče o Nemanjićima je podizanje manastira Hilandar na Svetoj gori.

A najveći deo posla imali su i kostimografi, ali i majstori za izradu srednjovekovnog oružja. Oružje za pet glavnih glumaca je rukom rađeno, to su verne replike mačeva koje su nosili Nemanjići. Veliki deo oružja za statiste je pravljen i vrlo su slični originalnim primercima.

Predviđeno je da snimanje traje četiri meseca, ovih dana se snimalo na Kopaoniku, a predviđeno je snimanje i u Crnoj Gori, Hercegovini, Raškoj.

Početak emitovanja planiran je za kraj 2017. godine, u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

Blic
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar