Пожар у складишту муниције у Украјини

Велики пожар избио је јутрос у складишту муниције у граду Балаклеја у Украјини, због чега је евакуирано свих 15. 000 становника, а како јављају руски медији највероватније се ради о саботажи.

Свијет 23.03.2017 | 10:13
Пожар у складишту муниције у Украјини
То складиште муниције је једно од највећих у Хабаровској области, а усљед пожара, који је избио око 3 сата по локалном времену, почеле су да одјекују детонације, због чега је направљена зона сигурности у пријечнику од седам километара.

Према подацима украјинског Министарства одбране, у том складишту се налази око 138.000 тона муниције, међу којима је највише тенковских и артиљеријских граната од 125 и 152 милиметара, преноси Спутњик.



У Балаклеји су отворена два евакуацијска центра, а на мјесто догађаја се упутила и званична комисија из Кијева, коју предводи замјеник министра одбране Игор Павловски, преноси Тањуг.

Шеф војног тужилаштва Анатолиј Матиос написао је на свом Фацебоок профилу да се, према прелиминарним резултатима, ради о саботажи.

"Државне пограничне службе појачале су контролу граница на југоистоку земље", написао је он.



На фотографијама, објављеним на друштвеним мрежама, види се хиљаде аутомобила заглављених у саобраћају, након што су званичници наредили евакуацију.

Објављени су и приватни видео клипови који приказују велику експлозију и нешто што личи на ракете како лети ка небу а затим пада на земљу, преноси РТ.



РИА новости наводе, позивајући се на одјељење градске цивилне одбране да је већина становника евакуисана и да специјалци иду од куће до куће и провјеравају ко је остао.

(Фена)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бањалука

23.03.2017 09:18

Саботаза или несто друго сад није битно...вазно је да се становници безбједно евакуису на сигурно А ЈОС ВАЗНИЈЕ ЈА ДА ТЕ ГРАНАТЕ НЕЦЕ ПАДАТИ ПО НЕДУЗНОМ РУСКОМ СТАНОВНИСТВУ ДОЊЕЦКА,ЛУГАНСКА,ДОНБАСА...

ОДГОВОРИТЕ