Požar u skladištu municije u Ukrajini

Veliki požar izbio je jutros u skladištu municije u gradu Balakleja u Ukrajini, zbog čega je evakuirano svih 15. 000 stanovnika, a kako javljaju ruski mediji najverovatnije se radi o sabotaži.

Svijet 23.03.2017 | 10:13
Požar u skladištu municije u Ukrajini
To skladište municije je jedno od najvećih u Habarovskoj oblasti, a usljed požara, koji je izbio oko 3 sata po lokalnom vremenu, počele su da odjekuju detonacije, zbog čega je napravljena zona sigurnosti u priječniku od sedam kilometara.

Prema podacima ukrajinskog Ministarstva odbrane, u tom skladištu se nalazi oko 138.000 tona municije, među kojima je najviše tenkovskih i artiljerijskih granata od 125 i 152 milimetara, prenosi Sputnjik.



U Balakleji su otvorena dva evakuacijska centra, a na mjesto događaja se uputila i zvanična komisija iz Kijeva, koju predvodi zamjenik ministra odbrane Igor Pavlovski, prenosi Tanjug.

Šef vojnog tužilaštva Anatolij Matios napisao je na svom Facebook profilu da se, prema preliminarnim rezultatima, radi o sabotaži.

"Državne pogranične službe pojačale su kontrolu granica na jugoistoku zemlje", napisao je on.



Na fotografijama, objavljenim na društvenim mrežama, vidi se hiljade automobila zaglavljenih u saobraćaju, nakon što su zvaničnici naredili evakuaciju.

Objavljeni su i privatni video klipovi koji prikazuju veliku eksploziju i nešto što liči na rakete kako leti ka nebu a zatim pada na zemlju, prenosi RT.



RIA novosti navode, pozivajući se na odjeljenje gradske civilne odbrane da je većina stanovnika evakuisana i da specijalci idu od kuće do kuće i provjeravaju ko je ostao.

(Fena)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

banjaluka

23.03.2017 09:18

Sabotaza ili nesto drugo sad nije bitno...vazno je da se stanovnici bezbjedno evakuisu na sigurno A JOS VAZNIJE JA DA TE GRANATE NECE PADATI PO NEDUZNOM RUSKOM STANOVNISTVU DONJECKA,LUGANSKA,DONBASA...

ODGOVORITE