Ивановић: Доказаћу да нисам крив

Лидер Грђанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић каже да је оптимиста пред почетак новог суђења у Основном суду у Косовској Митровици, да се нада да ће бити ослобођен било какве кривице и да се коначно скине љага са његовог имена.

Србија 23.03.2017 | 09:35
Ивановић: Доказаћу да нисам крив
Ивановић се путем скајпа укључио у програм РТС-а из свог дома у Косовској Митровици где се налази у кућном притвору.

"Ја сам оптимиста, надам се да ће право победити, не могу да искључим политички притисак, јер другачије не могу да објасним притварање, оптужницу и пресуде, јер са догађајима за које сам оптужен немам никакве везе", рекао је Ивановић.

Он је додао да је у поступку који се против њега води на снази политички притисак јер ,како каже, ако неко ко нема никакве везе са догађајем буде првостепоено осуђен на девет година, што је апелација поништила, то је политички притисак.

Како каже, психички је стабилан и сигуран, добро су припремљени за нови судски поступак који почиње сутра, те да се нада да ће бити ослобођен било какве кривице и сумње.

"Важно је да не морам да скривам очи, јер ово је љага која се тешко скида", рекао је Ивановић.

Цени, како каже, оно што држава ради за њега, и зна да су највиши представници премијер Александар Вучић, министар спољних послова Ивица Дачић, председник Томислав Николић и шеф Канцеларије за КиМ Марко Ðурић покушали ту тему да ставе на дневни ред билатералних састанака, а у више наврата је о томе говорено и у Савету безбедности.

"Више од тога се не може очекивати . Ово што се ради, као и помоћ адвокатима је максимална помоћ државе у овој ситуацији и ја то ценим", закључио је Ивановић.

(РТС)

Коментари / 0

Оставите коментар