Ivanović: Dokazaću da nisam kriv

Lider Grđanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović kaže da je optimista pred početak novog suđenja u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, da se nada da će biti oslobođen bilo kakve krivice i da se konačno skine ljaga sa njegovog imena.

Srbija 23.03.2017 | 09:35
Ivanović: Dokazaću da nisam kriv
Ivanović se putem skajpa uključio u program RTS-a iz svog doma u Kosovskoj Mitrovici gde se nalazi u kućnom pritvoru.

"Ja sam optimista, nadam se da će pravo pobediti, ne mogu da isključim politički pritisak, jer drugačije ne mogu da objasnim pritvaranje, optužnicu i presude, jer sa događajima za koje sam optužen nemam nikakve veze", rekao je Ivanović.

On je dodao da je u postupku koji se protiv njega vodi na snazi politički pritisak jer ,kako kaže, ako neko ko nema nikakve veze sa događajem bude prvostepoeno osuđen na devet godina, što je apelacija poništila, to je politički pritisak.

Kako kaže, psihički je stabilan i siguran, dobro su pripremljeni za novi sudski postupak koji počinje sutra, te da se nada da će biti oslobođen bilo kakve krivice i sumnje.

"Važno je da ne moram da skrivam oči, jer ovo je ljaga koja se teško skida", rekao je Ivanović.

Ceni, kako kaže, ono što država radi za njega, i zna da su najviši predstavnici premijer Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsednik Tomislav Nikolić i šef Kancelarije za KiM Marko Ðurić pokušali tu temu da stave na dnevni red bilateralnih sastanaka, a u više navrata je o tome govoreno i u Savetu bezbednosti.

"Više od toga se ne može očekivati . Ovo što se radi, kao i pomoć advokatima je maksimalna pomoć države u ovoj situaciji i ja to cenim", zaključio je Ivanović.

(RTS)

Komentari / 0

Ostavite komentar