БиХ испуњава услове за МАП

Чланови Колегија Представничког и Дома народа ПС БиХ разговарали су данас с предсједником Парламентарне скупштине НАТО-а (ПС НАТО) Паолом Аллијем о даљем току евроатлантских интеграција Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 22.03.2017 | 18:16
БиХ испуњава услове за МАП
Предсједник ПС НАТО-а и посланик у Парламенту Италије Паоло Али, који у Сарајеву учествује у раду 94. Росе - Ротх семинара у заједничкој организацији ПС НАТО-а и ПС БиХ, захвалио се највишим званичницима ПСБиХ на успјешној суорганизацији семинара, за којег је оцијенио да представља добру прилику да се отворено разговара о политичким проблемима и питањима безбједности у региону западног Балкана, те даје значајан допринос продубљивању партнерских односа БиХ и НАТО-а.

Похваљујући активност и допринос Делегације ПС БиХ у раду ПС НАТО-а, Али нагласио је да парламентарци држава чланица НАТО-а снажно подржавају процес евроатлантских интеграција БиХ и сматрају да тај процес не може бити завршен и коначан уколико не обухвати земље западног Балкана. С тим у вези, предсједник ПС НАТО-а изразио је спремност те организације да помогне и подржи институције БиХ у провођењу реформи и напорима да се убрза пут интеграција у Европску унију (ЕУ) и НАТО.

Чланови колегија оба дома ПС БиХ истакли су чињеницу да институције БиХ, упркос сложеној политичкој ситуацији и отежаном дјеловању, раде на испуњавању услова за чланство у ЕУ и НАТО, што су, како су нагласили, два кључна спољнополитичка циља БиХ. С тим у вези, чланови колегија оба дома ПСБиХ подсјетили су и на чињеницу да је Предсједништво БиХ усвојило „Преглед одбране“, те да се проводе активности на књижењу перспективне војне имовине, чиме се, како су рекли, испуњавају услови за активирање Акционог плана за чланство у НАТО-у (МАП).

Наглашавајући значај активирања МАП-а за БиХ, чланови руководства ПСБиХ истакли су и спремност институција БиХ да, заједно с партнерима из НАТО-а, наставе да учествују у мисијама очувања мира, као и да раде на сузбијању глобалних проблема радикалног екстремизма, тероризма и мигрантске кризе.  

Састанку чланова колегија оба дома ПС БиХ с предсједником ПС НАТО-а Паолом Аллијем присуствовао је и предсједавајући Делегације ПС БиХ у ПС НАТО-а Никола Ловриновић, саопштено је из Сектора за односе с јавношћу ПС БиХ.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дизниленд & пцелица маја

22.03.2017 17:33

Конацно да се и БиХ одбрани од долазецег комунизма.

ОДГОВОРИТЕ