Није тешко претпоставити гдје ће Килијан Мбапе...

Последња фудбалска сензација зове се Килијан Мпабе – тек пунолетни нападач Монака игра феноменално у актуелној сезони.

Фудбал 23.03.2017 | 19:00
Није тешко претпоставити гдје ће Килијан Мбапе...
И они који нешто слабије прате фудбал морали су да га примете прошле недеље, када је незадрживим продорима разбио скупоцени тим Манчестер Ситија Ђозепа Гвардиоле у Лиги шампиона.

Како то већ иде у модерном фудбалу, новинари широм света већ се утркују који ће великан са Старог континента први дођи до потписа новог бисера 'Кнежева' и француског фудбала.

Кренуле су управо колеге из Француске, сазнавши да је милијардер и председник тима са стадиона 'Луј ИИ' Дмитри Риболовљев, без привише размишљања, одбио понуду првака државе Пари Сен Жермена – вредну 80.000.000 евра.

Убрзо су се у спекулацијама појавила имена и водећих острвских клубова, пре свих манчестерских Јунајтеда и Ситија, а потом и, као и увек, Реал Мадрида и Барселоне.

Тамошњи медији пишу да ипак предњачи 'краљевски' клуб, а 'АС' истиче да се спрема ново обарање светског рекорда.

Иако Мбапе нема клаузулу у уговору, а власник клуба никакве проблеме финансијске проблеме, нема сумње да ће Монако морати да устукне када стигне понуда у виду девет бројева и пусти Килијана да настави да се развија.

С друге стране, ако је судити по фотографији из Мбапеових дечачких дана, није тешко закључити на чију ће страну 'нагињати'...

Момак рођен 20. децембра 1998. године у Бондију прошао је чувену школу фудбала Клерфонтејн, пре него што је са петнаест година стигао на Азурну обалу.

Ове сезоне постигао је 19 погодака на 32 сусрета, уписавши истовремено и чак 11 асистенција. На последњих девет мечева учинак му је још импресивнији – 11 голова и пет асистенција!

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар