Nije teško pretpostaviti gdje će Kilijan Mbape...

Poslednja fudbalska senzacija zove se Kilijan Mpabe – tek punoletni napadač Monaka igra fenomenalno u aktuelnoj sezoni.

Fudbal 23.03.2017 | 19:00
Nije teško pretpostaviti gdje će Kilijan Mbape...
I oni koji nešto slabije prate fudbal morali su da ga primete prošle nedelje, kada je nezadrživim prodorima razbio skupoceni tim Mančester Sitija Đozepa Gvardiole u Ligi šampiona.

Kako to već ide u modernom fudbalu, novinari širom sveta već se utrkuju koji će velikan sa Starog kontinenta prvi dođi do potpisa novog bisera 'Kneževa' i francuskog fudbala.

Krenule su upravo kolege iz Francuske, saznavši da je milijarder i predsednik tima sa stadiona 'Luj II' Dmitri Ribolovljev, bez priviše razmišljanja, odbio ponudu prvaka države Pari Sen Žermena – vrednu 80.000.000 evra.

Ubrzo su se u spekulacijama pojavila imena i vodećih ostrvskih klubova, pre svih mančesterskih Junajteda i Sitija, a potom i, kao i uvek, Real Madrida i Barselone.

Tamošnji mediji pišu da ipak prednjači 'kraljevski' klub, a 'AS' ističe da se sprema novo obaranje svetskog rekorda.

Iako Mbape nema klauzulu u ugovoru, a vlasnik kluba nikakve probleme finansijske probleme, nema sumnje da će Monako morati da ustukne kada stigne ponuda u vidu devet brojeva i pusti Kilijana da nastavi da se razvija.

S druge strane, ako je suditi po fotografiji iz Mbapeovih dečačkih dana, nije teško zaključiti na čiju će stranu 'naginjati'...

Momak rođen 20. decembra 1998. godine u Bondiju prošao je čuvenu školu fudbala Klerfontejn, pre nego što je sa petnaest godina stigao na Azurnu obalu.

Ove sezone postigao je 19 pogodaka na 32 susreta, upisavši istovremeno i čak 11 asistencija. Na poslednjih devet mečeva učinak mu je još impresivniji – 11 golova i pet asistencija!

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar