Детаљи убиства код Доњег Вакуфа

Након крвавог пира Сабахудина Хебиба који је јуче у мјесту Соколина код Доњег Вакуфа убио Шефку Драгиновића, Ферида Рахмановића и Омера Башића, њихова тијела извучена су из шуме те ће највероватније бити послата у Травник како би се, по наредби поступајућег тужиоца, обавила обдукција.

Босна и Херцеговина 22.03.2017 | 09:49
Детаљи убиства код Доњег Вакуфа
Увиђај који је касно синоћ започео на мјесту догађаја јутрос је настављен.

"Данас ће уследити саслушање осумњиченог, а највероватније ће сутра он бити предат у Тужилаштво СБК", казао је за Фактор Русмир Прохан, портпарол МУП СБК.

Хебиб је без хранитеља оставио вишечлане породице. Башић је био отац седморо дјеце, од којих најстарије има 22 године, а најмлађа кћерка Зехра пет.

Његови познаници кажу да је и шумарски посао радио предано и поштено. Од његове плате живела је комплетна породица, јер нико други не ради.

Убијени Шевко Драгиновић имао је троје дјеце.



Мотив за ово троструко убиство, како се незванично могло сазнати, јесте негодовање Хебиба који је раније извршио нелегалну сјечу шуме и није хтио дозволити извоз шумске грађе отворивши ватру на тројицу мушкараца који су иначе службеници Кантоналне управе за шумарство СБК, преноси Фактор

Они су имали задатак да посјечена стабла извуку на шумски пут.

Хебиб је након масакра побјегао па се касније, на наговор брата, предао полицији.

(Фактор.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

XXX

22.03.2017 12:46

Кратко И јасно.Јесда је ово залосно ио са стране убице И убијени. Цовјек ако је усјеко које дрво јер од тога прехрањује породицу,није отисо да опљацка банку нити цијеу куцу.Наси политицари пљацкају дрзаву годинама па им нико ниста нити хоце нити мозе јер је то мафија свјетска.Јос је залосније сто је један од ови убијени први комсија убице Он има своју пилану сто знаци да он мозе сјеци И то је знак да су појединци приветизовали целе опстине.

ОДГОВОРИТЕ