Detalji ubistva kod Donjeg Vakufa

Nakon krvavog pira Sabahudina Hebiba koji je juče u mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa ubio Šefku Draginovića, Ferida Rahmanovića i Omera Bašića, njihova tijela izvučena su iz šume te će najverovatnije biti poslata u Travnik kako bi se, po naredbi postupajućeg tužioca, obavila obdukcija.

Bosna i Hercegovina 22.03.2017 | 09:49
Detalji ubistva kod Donjeg Vakufa
Uviđaj koji je kasno sinoć započeo na mjestu događaja jutros je nastavljen.

"Danas će uslediti saslušanje osumnjičenog, a najverovatnije će sutra on biti predat u Tužilaštvo SBK", kazao je za Faktor Rusmir Prohan, portparol MUP SBK.

Hebib je bez hranitelja ostavio višečlane porodice. Bašić je bio otac sedmoro djece, od kojih najstarije ima 22 godine, a najmlađa kćerka Zehra pet.

Njegovi poznanici kažu da je i šumarski posao radio predano i pošteno. Od njegove plate živela je kompletna porodica, jer niko drugi ne radi.

Ubijeni Ševko Draginović imao je troje djece.



Motiv za ovo trostruko ubistvo, kako se nezvanično moglo saznati, jeste negodovanje Hebiba koji je ranije izvršio nelegalnu sječu šume i nije htio dozvoliti izvoz šumske građe otvorivši vatru na trojicu muškaraca koji su inače službenici Kantonalne uprave za šumarstvo SBK, prenosi Faktor

Oni su imali zadatak da posječena stabla izvuku na šumski put.

Hebib je nakon masakra pobjegao pa se kasnije, na nagovor brata, predao policiji.

(Faktor.ba)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

XXX

22.03.2017 12:46

Kratko I jasno.Jesda je ovo zalosno io sa strane ubice I ubijeni. Covjek ako je usjeko koje drvo jer od toga prehranjuje porodicu,nije otiso da opljacka banku niti cijeu kucu.Nasi politicari pljackaju drzavu godinama pa im niko nista niti hoce niti moze jer je to mafija svjetska.Jos je zalosnije sto je jedan od ovi ubijeni prvi komsija ubice On ima svoju pilanu sto znaci da on moze sjeci I to je znak da su pojedinci privetizovali cele opstine.

ODGOVORITE