Скупљи еко тест за старије аутомобиле

Министар комуникација и саобраћаја Босне и Херцеговине Исмир Јуско са сарадницима одржао је састанак с ентитетским колегама о проблематици еко тестова на техничким прегледима возила.

Босна и Херцеговина 22.03.2017 | 08:02
Скупљи еко тест за старије аутомобиле
На састанку с федералним министром саобраћаја и комуникација Денисом Ласићем и помоћницом министра за путни саобраћај Министарства саобраћаја и веза Републике Српске Наташом Костић утврђена је неусклађеност појединих законских и подзаконских прописа које уређују област техничких прегледа.

Прописом Федералног министарства за саобраћај и комуникације, од 1. јануара ове године, еко тест постао је обавезан дио техничког прегледа приликом годишње регистрације аутомобила уз додатну наплату 22-32 КМ за возила с бензинским мотором, односно 36 КМ за возила с дизелским мотором.

Представници министарстава на састанку су донијели закључак да се приступи изради заједничког правилника и цјеновника, који би се примјењивао на цијелом подручју БиХ.

Како је наглашено, за аутомобиле нижих еуро карактеристика накнаде за еко тестове ће бити веће, док би се за возила виших еуро карактеристика, као и возила на хибридни и плински погон, плаћао мањи износ таксе.

Договорено је да ресорна министарства и надлежне ентитетске институције и Брчко дистрикт до краја седмице доставе имена представника за радне групе за измјену Правилника о техничким прегледима, као и јединственог цјеновника који се односи на провођење послова техничког прегледа возила, те свих других правилника који произилазе из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ о возилима.

(Радиосарајево.ба)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

аха

22.03.2017 07:50

Фали им пара за администрацију. Да се толико брину за екологију ријешили би проблем електрана и загађености у БИХ . Али бас ми је драго треба гутити народ кад памети нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Катанацо

22.03.2017 21:28

Матер им лоповску.

Name

Дери Док Народ Цути

22.03.2017 07:52

Само име све говори,тест као тест ниста посебно,узимање пара и ниста ново,а гдје це заврсити насе паре зна се,народе дигни главу вец једном докле це те јасити ко стигне од ових простака на власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

22.03.2017 08:51

За смрдљиве дизеле + 300 КМ за регистрацију, за бензинце +50 КМ за плинасе и електро бесплатно. Па нек сипају лоз уље и смрде негдје другдје. Немозе се возити иза њих колико смрде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јука

22.03.2017 09:18

Ови тестови су рађени и до сада али су ишли у склопу Техничког прегледа. Међутим наши вајни политичари се увијек снађу када треба одереати грађане па ово почели да наплаћују. Кажу да ће трајати 3 године и тако ће од грађана ОТЕТИ око 50 милона марака када се узме колико возила има у БиХ. Нека нас г@зе тако нам и треба,јер ово је земља политичара да они у њој живе а народ да преживљава и да им буде жирант када им год треба а они не отплаћују кредит него народ - Жиранти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

возац

22.03.2017 16:25

Могу како хоце али неце докле хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

22.03.2017 19:31

Ово власт прави да се сиротиња рекреира пјесице. Срам их било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

22.03.2017 19:35

Ово власт прави да се сиротиња рекреира пјесице. Срам их било.Све су опљацкали. Они су наса рак рана, па се сјетили опет по бједи да намлате паре. Возаце народ нерегистроване. Бице као са орузјем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

22.03.2017 21:28

Плаћаћемо ми и на ваздух који удисемо све ће будзовани да измисле.

Name

ДПФ

22.03.2017 23:40

Ко не зна радити поставе га за сефа. Ко је екстра глуп, тај има осигирано мјесто у балканским владама и осталим органима управе те тзв невладиним организацијама, затим регулаторним агенцијама итд. У БиХ нема горива које одговара Еуро 5 и висим стандардима, да не прицам о израубованим моторима у возилима кпја се увозе. Та сва возила ниси за нас, прескупа су за одрзавање а такозвани мајстори, ем немају ојма ем немају циме да раде,.

ОДГОВОРИТЕ