Како је Србија постала земља талентованих голмана?!

“Био сам спреман и кад је Стојковић бранио сваку утакмицу, спреман сам и сад“, поручује чувар мреже Макабија Предраг Рајковић.

Фудбал 22.03.2017 | 18:00
Како је Србија постала земља талентованих голмана?!
Можда је проблем добио на интензитету због чињенице да се приближио суперважан квалификациони дуел са Грузијом, а Владимир Стојковић од јануара не добија шансу у Нотингем Форесту. Али дугорочно гледано - Србија озбиљан проблем нема. Има само озбиљан квалитет на гол-црти, који би требало да се рефлектује на резултате Орлова у наредних пет циклуса.

Због минулог рада, као и чињенице да је у претходном периоду најбоље партије пружао у дресу репрезентације, Владимир Стојковић је и даље први избор Славољуба Муслина. Вероватно ће тако бити и у будућности, док, примера ради, Предраг Рајковић не направи најбитнији корак у каријери, раздужи опрему Макабија и крене у познатију фудбалску средину.

Међутим, није Рајко једино што сија међу регрутованим кадровима на гол црти. Ту корак испод њега је актуелни члан Архуса Александар Јовановић, широј јавности познат по одличним партијама у дресу нишког Радничког.

А на врата сениорског тима куцају Вања Милинковић Савић, нови члан Торина, као и Звездин клупски пројекат Филип Манојловић... Све момци који су селектирани још у раном тинејџерском добу и који су прошли све репрезентативне селекције.

“Моје је да радим и докажем селектору Муслину да могу да станем на гол. Он ће донети одлуку, али ако ме питате да ли сам спреман да добијем шансу у Грузији, одговорићу кратко: ’Јесам’! Био сам спреман и када је Стојковић редовно бранио. Видећемо шта ће бити. Моје је да радим. Верујем да сам у доброј форми, чак и да сам напредовао од претходног окупљања. Добро се осећам“, поручио је у разговору за наш портал Предраг Рајковић.

Пљусак голманских талената поклопио се са жетвом медаља селекције чије је актуелни голман Макабија из Тел Авива био неизоставни део. Пре новозеландских дана и током њих борио се за место међу стативама са Вањом Милинковићем Савићем и Филипом Манојловићем. Обојица су у последње време значајно напредовала. Млађи од браћеМилинковић Савић се одбранама у Лехији изборио за уговор у Торину, Филип Мањловић је експресно постао најскупља Звездина роба.

“Пратим све. И Вањин напредак и како је Манојловић постао важан Звездин шраф. Знам да мене и Фићу многи упоређују, јер смо имали сличан пут. Верујем да ће у Звездином дресу оставити јачи утисак од мене. Знам да поседује огроман квалитет, што уосталом демонстрира ове сезоне“.

Када су се у Србији водиле кафанске расправе о томе да ли је Рајковић могао већ да стане на гол А селекције, постојала су мишљења да му је потребно јаче такмичење од израелског. И поред тога што је Макаби редовни учсеник УЕФА такмичења.

Не крије момак из Неготина да је пред њим период високог напона, односно да ће морати да изабере клуб који ће му омогућити континуитет игара.

“Знам само да су се у медијима помињали Арсенал и још неки клубови. Конкретно немам ништа. Препустио сам менаџеру да води бригу о мојој каријери. Морам да будем стрпљив, као и да одаберем клуб који ће ми гарантовати минутажу. Тачније, средину у којој могу да браним. Било би погубно да седим на клупи у овим годинама“, додао је Рајковић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар