Kako je Srbija postala zemlja talentovanih golmana?!

“Bio sam spreman i kad je Stojković branio svaku utakmicu, spreman sam i sad“, poručuje čuvar mreže Makabija Predrag Rajković.

Fudbal 22.03.2017 | 18:00
Kako je Srbija postala zemlja talentovanih golmana?!
Možda je problem dobio na intenzitetu zbog činjenice da se približio supervažan kvalifikacioni duel sa Gruzijom, a Vladimir Stojković od januara ne dobija šansu u Notingem Forestu. Ali dugoročno gledano - Srbija ozbiljan problem nema. Ima samo ozbiljan kvalitet na gol-crti, koji bi trebalo da se reflektuje na rezultate Orlova u narednih pet ciklusa.

Zbog minulog rada, kao i činjenice da je u prethodnom periodu najbolje partije pružao u dresu reprezentacije, Vladimir Stojković je i dalje prvi izbor Slavoljuba Muslina. Verovatno će tako biti i u budućnosti, dok, primera radi, Predrag Rajković ne napravi najbitniji korak u karijeri, razduži opremu Makabija i krene u poznatiju fudbalsku sredinu.

Međutim, nije Rajko jedino što sija među regrutovanim kadrovima na gol crti. Tu korak ispod njega je aktuelni član Arhusa Aleksandar Jovanović, široj javnosti poznat po odličnim partijama u dresu niškog Radničkog.

A na vrata seniorskog tima kucaju Vanja Milinković Savić, novi član Torina, kao i Zvezdin klupski projekat Filip Manojlović... Sve momci koji su selektirani još u ranom tinejdžerskom dobu i koji su prošli sve reprezentativne selekcije.

“Moje je da radim i dokažem selektoru Muslinu da mogu da stanem na gol. On će doneti odluku, ali ako me pitate da li sam spreman da dobijem šansu u Gruziji, odgovoriću kratko: ’Jesam’! Bio sam spreman i kada je Stojković redovno branio. Videćemo šta će biti. Moje je da radim. Verujem da sam u dobroj formi, čak i da sam napredovao od prethodnog okupljanja. Dobro se osećam“, poručio je u razgovoru za naš portal Predrag Rajković.

Pljusak golmanskih talenata poklopio se sa žetvom medalja selekcije čije je aktuelni golman Makabija iz Tel Aviva bio neizostavni deo. Pre novozelandskih dana i tokom njih borio se za mesto među stativama sa Vanjom Milinkovićem Savićem i Filipom Manojlovićem. Obojica su u poslednje vreme značajno napredovala. Mlađi od braćeMilinković Savić se odbranama u Lehiji izborio za ugovor u Torinu, Filip Manjlović je ekspresno postao najskuplja Zvezdina roba.

“Pratim sve. I Vanjin napredak i kako je Manojlović postao važan Zvezdin šraf. Znam da mene i Fiću mnogi upoređuju, jer smo imali sličan put. Verujem da će u Zvezdinom dresu ostaviti jači utisak od mene. Znam da poseduje ogroman kvalitet, što uostalom demonstrira ove sezone“.

Kada su se u Srbiji vodile kafanske rasprave o tome da li je Rajković mogao već da stane na gol A selekcije, postojala su mišljenja da mu je potrebno jače takmičenje od izraelskog. I pored toga što je Makabi redovni učsenik UEFA takmičenja.

Ne krije momak iz Negotina da je pred njim period visokog napona, odnosno da će morati da izabere klub koji će mu omogućiti kontinuitet igara.

“Znam samo da su se u medijima pominjali Arsenal i još neki klubovi. Konkretno nemam ništa. Prepustio sam menadžeru da vodi brigu o mojoj karijeri. Moram da budem strpljiv, kao i da odaberem klub koji će mi garantovati minutažu. Tačnije, sredinu u kojoj mogu da branim. Bilo bi pogubno da sedim na klupi u ovim godinama“, dodao je Rajković.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar