Швајнштајгер прелази у Чикаго код Пауновића!

Бастијан Швајнштајгер, играч Манчестер јунајтеда, каријеру ће наставити у МЛС лиги, у екипи Чикаго Фајера.  

Фудбал 21.03.2017 | 16:30
Швајнштајгер прелази у Чикаго код Пауновића!
Манчестер јунајтед је дао дозволу бившем капитену Немачке да напусти клуб, а према наводима Чикаго Трибјуна, потписао је једногодишњи уговор и зарадиће 4,5 милиона долара.

"Током каријере, увек сам тражио могућност да остварим позитиван утицај и да помогнем. Мој прелазак у Чикаго се не разликује много. Током разговора са генералним менаџером (Нелсоном Родригесом) и тренером Вељком Пауновићем уверио сам се да клуб има добру визију и филозофију и ја желим да помогнем у том пројекту", навео је Швајнштајгер у саопштењу.

Швајнштајгер је са Чикагом преговарао и прошле године, али је одлучио да остане у Јунајтеду. Екипа Чикага га је поново тражила, а овог пута је намачки фудбалер пристао да се пресели у САД пошто није у плановима тренера Жозеа Мориња. Он је од почетка ове сезоне одиграо само четири утакмице за Јунајтед, али ниједан у Премијер лиги.

"Он ће у свлачионици бити пример великог шампиона. Он и даље неко ко може да на терену покаже млађим играчима како треба да се понашају, размишљају и да раде заједно како би довели себе на тај ниво", рекао је тренер Чикага Вељко Пауновић.

Оно о чему се говори од новембра, потврђено је данас - славни немачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер окончао је ноћну мору доласком Жозеа Муриња на "Олд трафорд" потписивањем једногодишњег уговора са Чикаго Фајером.

То значи да ће му наредни тренер бити наш Вељко Пауновић, који припрема Чикаго за старт сезоне у Мејџор лиг сокеру, такмичења у којем се његов тим није прославио прошле године.

Швајнштајгер је за Манчестер јунајтед потписао лета 2015. године на инсистирање Луја ван Гала, али је је један од најтрофејнијих немачких фудбалера свих времена пао у други план практично и пре доласка Муриња у клуб, пре мање од годину дана, с обзиром на то да је Португалац прекомандовао "Швајнија" у омладинце практично и пре првог тренинга.

Овај 32-годишњак који је у браку са легендарном српском тенисерком Аном Ивановић постигао је коначан договор са Чикагом и потписао уговор на "Тојока парк" стадиону четири месеца након што је примећен на вечери са Пауновићем.

"Током целе каријере преда мном су биле могућности из којих сам желео да извучем максимум и направим позитиван искорак ка остваривању нечег специјалног. Утолико, мој прелазак у Чикаго Фајер није другачији. После разговора са Нелсоном (Родригезом, генералним менаџером Фајера, прим. аут) и Пауном остао сам у уверењу да клуб има праву визију и философију, искрено желим да им помогнем у овом пројекту", рекао је Швајнштајгер, који је од доласка Муриња у Јунајтед одиграо четири утакмице и дао један гол.

Он је играјући за Бајерн освојио Лигу шампиона, осам титула у Бундеслиги и седам Купова Немачке.

Незванично, Швајнштајгер ће у граду у којем живи преко 200.000 наших исељеника зарађивати око 80.000 евра недељно, након што је Јунајтед попустио и одлучио да га исплати у целости.

Наиме, Немац је на "Олд трафорду" имао јак уговор до јуна, са платом од 172.500 евра недељно, тако да је Јунајтед очекивао обештећење од Чикага или, у најмању руку, Швајнштајгерово одустајање од преосталих плата, али је незванично енглески клуб на крају пристао да исплати фудбалера који је могао да активира и одређене клаузуле из уговора које су штитиле његов лик и дело.

У уговор са Чикагом унета је и могућност наставка сарадње и у 2018. години.

Швајнштајгер није играо у Премијер лиги округло годину дана, од 20. марта 2016. године и утакмице са Манчестер ситијем, када је менаџер био Ван Гал.

"У свлачионицу ће нам стићи јединствен пример шампиона. Он је и даље неко ко може да се појави на терену и покаже нашим момцима како се припрема, како се ради, како се понаша, како се размишља и како се наступа заједнички, а све у циљу напретка и подизања квалитета на виши ниво", рекао је Пауновић.

Швајнштајгер је, пре доласка у Јунајтед 2015. године, целу каријеру провео у дресу Бајерна из Минхена. Са немачким клубом је освојио осам титула у Бундеслиги, као и Лигу шампиона 2013. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар