Суљагић кажњен за клевету на Твитеру

Бивши заменик министра одбране БиХ Емир Суљагић прва је особа у Босни и Херцеговини осуђена због клевете на Твитеру, пренео је сарајевски портал Кликс.

Босна и Херцеговина 21.03.2017 | 13:21
Суљагић кажњен за клевету на Твитеру
Према одлуци првостепеног суда, он је дужан да плати оштећеном 3.000 КМ од максималних 6.000.

Суљагић је, наиме, осуђен за клевету по тужби несуђеног конзула БиХ у Чикагу Ивана Шушњара.

Реч је о првој пресуди против политичара због клевете на друштвеним мрежа у БиХ која је уследила након што је Иван Шушњар поднео тужбу против Емира Суљагића због коментара које је изнио на његов рачун на друштвеној мрежи Твитер.

Суљагић је Шушњара назвао "усташом", "расистом" и "расистичким смећем" у периоду док је још била актуелна прича о именовању новог конзула БиХ у Чикагу.

"Поредио ме је на пример с чуварем логора у Дретељу, Дyланом Роофом убицом америчке младости, називао расистичким смећем и тако даље. Логично је да сам га морао тужити. Такав наратив прелази све границе допустивог и важно је да се такав јавни дискурс унутар бх. друштва, а који Суљагић жели увести као стандард заустави", рекаоје тим поводом Шушњар.

Он сматра да је БиХ препуна вербалних обрачуна и денунцијација неистомишљеника али је додао да је овакав ниво напада незапамћен.

"Додуше, додао је, могуће је у Европи да неко и користи Суљагићев речник али тај неко сигурно у тој истој Европи никако не би могао бити јавна особа и политичар", казао је Шушњар и најавио подношење кривичне пријаве Тужилаштву БиХ против Суљагића за кривично дело несавесног обављања посла, будући да га је оклеветао са позиције заменика министра одбране.

(Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

бошњак

21.03.2017 12:57

Какв суд кави бакрачиОн је наш херој тачка.Живио ти нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар М.

21.03.2017 13:39

Вјероватно је ова братуначка битнга, била под утицајем психотропних супстанци, кад је писао, текст, за који је осуђен. Ради се о особи, промјењивог расположења, па тим смирује своју нервозу. Подсјећам, да је због насиља у породици, морао поднијети својевремно оставку на мјесту кан.мин. у Канторну Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ник Слотер

21.03.2017 16:25

То је сребреничка битанга.

Name

суљага

21.03.2017 14:43

Пребиј жену да се смириш

ОДГОВОРИТЕ