Фитнес: Хвалите се на Фејсбуку? Имате психичке проблеме

Људи који ентузијастично пишу о својим спортским активностима, губитку сувишних килограма и џогирању пре зоре, највероватније имају проблема са нарцисоидношћу, пише Индепендент.

Здравље 21.03.2017 | 08:11
Фитнес: Хвалите се на Фејсбуку? Имате психичке проблеме
Упркос томе што велики број постова које залуђеници фитнесом остављају на друштвеним мрежама може на друге да делује мотивишуће или инспиришуће, студије су показале да овом типу људи у најчешћем броју случајева једноставно недостаје пажња.

Недавно истраживање Универзитета Брунел у Лондону указује на то да фитнес залуђеници имају потребу за сталним потврђивањем заједнице на друштвеним мрежама.

Штавише, иако су њихови постови и фотографије често ‘лајковани’, то не мора да значи да су други корисници импресионирани.

“Упркос томе што се чини да се труд нарциса исплати у виду великог броја лајкова и коментара, врло често се испоставља да корисници тим људима заправо пружају подршку из учтивости док у себи потајно изражавају негодовање због таквог егоистичног разметања”, рекал је доцтор Тара Маршал, водећи аутор студије.

Истраживање је такође показало да су људи који пишу велики број статуса о својим партнерима, заправо врло несигурни у себе, док о својој деци највише пишу савесни људи.

б 92
ФОТО:ИНТЕРНЕТ

Коментари / 0

Оставите коментар