Француска: Косово тема у кампањи

Кандидат за предсједника Француске Франсоа Фијон, говорец́и о уласку Крима у састав Русије током телевизијске дебате подсјетио је на то како је Запад рјешавао питање Косова.

Свијет 21.03.2017 | 08:06
Француска: Косово тема у кампањи
„Ми смо сами мијењали границе. Примјер је Косово. Постоји основни принцип: народ има право да сам бира своју судбину. Постоје и границе које су биле успостављене на начин који је недопустив за народ“, неочекивано је изјавио Фијон на дебати.

Интересантно је да је позицију западних земаља о Криму искритиковао и лидер радикалне љевице Жан Лук Меланшон.

„Мени лично изгледа да је Крим више повезан са Русијом“, рекао је Меланшон.

Тј. кандидат за француског предсједника је фактички, за разлику од многих својих западних колега, признао право грађанима Крима да самостално одређују своју судбину. Током дебате гледаоцима се највише допало излагање управо Фијона.

Према подацима листа „Фигаро“, 37 одсто телевизијских гледалаца сматра да је кандидат Републиканаца био најубедљивији. Друго мјесто је заузео лидер покрета „Напред“ Емануел Макрон, док су трец́е мјесто поделили лидерка „Националног фронта“ Марин ле Пен и лидер радикалне љевице Жан Лук Меланшон.

(Спутник)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

????

21.03.2017 07:29

Опет Спутник? Хај добро ако тако кажу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небо и земља

21.03.2017 10:24

"Господа" у Француској изгледа нису само помогли Шиптарима да окупирају КосМет него су изгледа "заборавили" и да између Крима и Косова постоји ВЕЛИКА разлика: На Криму је организован РЕФЕРЕНДУМ од ПРИПАЈАЊУ Русији док на КосМет-у НИЈЕ организован референдум него је Скупштина тзв. државе Косово донијела ту одлуку. Међународно право НЕ ПРИЗНАЈЕ такве одлуке. БиХ се 1992. одвојила од СФРЈ референдумом, што је било ЛЕГАЛНО јер је по међународном праву.

ОДГОВОРИТЕ