Francuska: Kosovo tema u kampanji

Kandidat za predsjednika Francuske Fransoa Fijon, govoreći o ulasku Krima u sastav Rusije tokom televizijske debate podsjetio je na to kako je Zapad rješavao pitanje Kosova.

Svijet 21.03.2017 | 08:06
Francuska: Kosovo tema u kampanji
„Mi smo sami mijenjali granice. Primjer je Kosovo. Postoji osnovni princip: narod ima pravo da sam bira svoju sudbinu. Postoje i granice koje su bile uspostavljene na način koji je nedopustiv za narod“, neočekivano je izjavio Fijon na debati.

Interesantno je da je poziciju zapadnih zemalja o Krimu iskritikovao i lider radikalne ljevice Žan Luk Melanšon.

„Meni lično izgleda da je Krim više povezan sa Rusijom“, rekao je Melanšon.

Tj. kandidat za francuskog predsjednika je faktički, za razliku od mnogih svojih zapadnih kolega, priznao pravo građanima Krima da samostalno određuju svoju sudbinu. Tokom debate gledaocima se najviše dopalo izlaganje upravo Fijona.

Prema podacima lista „Figaro“, 37 odsto televizijskih gledalaca smatra da je kandidat Republikanaca bio najubedljiviji. Drugo mjesto je zauzeo lider pokreta „Napred“ Emanuel Makron, dok su treće mjesto podelili liderka „Nacionalnog fronta“ Marin le Pen i lider radikalne ljevice Žan Luk Melanšon.

(Sputnik)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

????

21.03.2017 07:29

Opet Sputnik? Haj dobro ako tako kažu...

ODGOVORITE
Name

Nebo i zemlja

21.03.2017 10:24

"Gospoda" u Francuskoj izgleda nisu samo pomogli Šiptarima da okupiraju KosMet nego su izgleda "zaboravili" i da između Krima i Kosova postoji VELIKA razlika: Na Krimu je organizovan REFERENDUM od PRIPAJANJU Rusiji dok na KosMet-u NIJE organizovan referendum nego je Skupština tzv. države Kosovo donijela tu odluku. Međunarodno pravo NE PRIZNAJE takve odluke. BiH se 1992. odvojila od SFRJ referendumom, što je bilo LEGALNO jer je po međunarodnom pravu.

ODGOVORITE