Забрињавајућа политичка криза у БиХ

Предсједник Хрватског народног сабора (ХНС) БиХ и члан Предсједништва БиХ Драган Човић казао је данас у Мостару да је политичка ситуација у БиХ забрињавајућа и да је евидентна озбиљна криза функционирања власти на свим нивоима.

Босна и Херцеговина 20.03.2017 | 17:10
Забрињавајућа политичка криза у БиХ
Наиме, данас је отказана сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, а на питање је ли коалиција техничка, Човић је одговорио како коалиција на ентитетском (ФБиХ) и државном нивоу постоји "од тачке до тачке дневног реда, је чији интерес".

- Другим ријечима, тешко је и дефинисати тко је позиција, а тко опозиција - изјавио је Човић након сједнице Предсједништва ХНС-а БиХ.

Навео је и то како је сигуран да избора прије октобра 2018. године неће бити, а за то вријеме "треба нешто урадити и треба функционисати и покушати испунити планове, не само на европском путу, него и око кључних економских и животних питања".

Најавио је како ће хрватске политичке странке до краја априла, преко клубова посланика на ентитетском и државном нивоу, покренути неколико иницијатива не би ли се кренуло с рјешавањем проблема који се већ дуго гурају под тепих.

- Морамо пронаћи неко рјешење којим ћемо пробудити односе у БиХ, да се покрену оне активности које смо ми себи ставили у задатак, а то је примарно стабилност БиХ, јачање социоекономских потенцијала с једне стране, те осигуравање европског пута с друге стране - истакао је Човић.

На данашњој сједници Предсједништва ХНС-а БиХ у Мостару, поред актуалне политичке ситуације, разговарано је и о хрватској борачкој популацији.

- Разговарали смо о заштити достојанства хрватских бранилаца, у контексту процеса у Хагу, и шесторице представника ХВО-а, који бране част ХВО-а и свих институција које су изложене оптужбама. Дајемо им пуну подрћку да докажу своју невиност пред Хашким трибуналом. Стаћемо уз све оне који су часно носили униформу ХВО-а и дати им подршку, - поручио је Човић.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Карлобаг Карловац Вировитица

20.03.2017 16:15

Ти си један од креатора те кризе. Тразис ентитет за Хрвате у Босни, а не нудис ентитет за Србе у Славонији, Далмацини, Лици, Банини и на Кордуну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИМАЛИ СМО ; НИСМО ЗНАЛИ КАД СМО ИМАЛИ

20.03.2017 16:55

САД ЈЕ КАСНО ;НИСМО УЗЕЛИ КАД ЈЕ ДАВАНО !

Name

Додо

20.03.2017 17:10

Та група у Хагу је часна ко и ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

21.03.2017 02:10

Сад це њему 2018 СДП изгласат неког Хадзиосмановица за прцједника из реда рватског народа. Па нек звизди до ујутро 4 године. Уствари нек иди Колинди се залити ста је Фрањо потписо. Некј јој се малко исплаце на грудима. Комсиц се вец загријава.

Name

Анте

20.03.2017 17:25

Куда цес цуко кад дојде пресуда за злоцинацки подухват мајмуне тиси криза највеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види,види

20.03.2017 18:10

Овај прича о кризи,творац свих криза до сада.Он Милорад и Бакир морају у Фочу и нигдје више.Ова држава испашта због њихових крадја,лоповлука,корупције на свим нивоима.Препао се лопов за своје богатство,шта ће ако пукне у БиХ. Брига њега за Хрвате ,Србе,Муслимане.Богатство покрадено је главни проблем и како то сачувати да народ не узме назад.Боли њега за оне у Хагу,они би могли ако додји кући бити незгодни сведоци. Јој багро невидјена.

Name

Нико и Неко

20.03.2017 20:12

Сва тројица сте ви исти. Тројица браце а двоје гаце, сваким даном све краце и краце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

33

20.03.2017 21:12

Теска греска је разваљивање Југославије. Непоправљива. Назад се не мозе. Готови смо, сви заједно, у свим банана дрзавама..

ОДГОВОРИТЕ