"Чоло" кошта као пола Погбе!

Атлетико Мадрид готово сигурно ће се овог лета преселити на нови стадион са актуелним шефом струке.  Хоћеш да одеш на лето? Плати 50. 000. 000 евра! Дијего Симеоне заробљен у Атлетику!

Фудбал 20.03.2017 | 20:30
"Чоло" кошта као пола Погбе!
Дијего Симеоне (46) са успехом одрађује и пету комплетну сезону као тренер Атлетико Мадрида (дошао је у децембру 2011), а како стоје ствари, биће ту и за шесту.

Шпански медији објавили су да је популарни Чоло недавно одржао састанак са клупским челницима, на коме је договорено да његов уговор уместо лета 2020. истекне лета 2018. године.

Симеоне је заузврат пристао да се у уговор убаци клаузула, по којој би он на крају ове сезоне могао да промени средину само уз обештећење од чак 50 милиона евра!

Изузетак би била репрезентација Аргентине, јер би у случају такве понуде могао слободно да оде са "Висенте Калдерона" и пропусти селидбу на нови стадион "Ванда Метрополитано".

Подсетимо да су рекордна обештећења у фудбалу плаћена за Герета Бејла (из Тотенхема у Реал Мадрид) и Пола Погбу (из Јувентуса у Манчестер јунајтед) - 100 милиона евра.

Постоји ли клуб спреман да за једног тренера, макар то био и Симеоне, издвоји половину тог новца? Поготово у Европи...

Аргентинац је са "јорганџијама" освојио по једну титулу првака Шпаније, Куп краља, Лигу Европе, Суперкуп Шпаније и Суперкуп Европе, а два пута је довео екипу до финала Лиге шампиона.

Дијего Симеоне, који има уговор са Атлетико Мадридом до јуна 2018. године, могао би овога лета као слободан агент да седне једино на клупу репрезентације Аргентине. У сваком другом случају популарни Чоло мора да плати огромну одштету Јорганџијама, тврди шпански новинар Антонио Руиз из радија Кадена Копе.

Веза између Симеонеа и Атлетико Мадрида је врло чврста, толика да су на заједничком састанку лако договорили да скрате актуелни уговор Аргентинца за две сезоне, уместо 2020. до 2018. године. Том приликом у споразум је уврштена клаузула да уколико жели да напусти Атлетико овог лета Чоло мора да плати клубу 50.000.000 евра.

Једини изузетак је случај да му Аргентина понуди функцију селектора националног тима. У том случају Симеоне је одмах слободан агент и доступан им је за 0 евра.

Недавно је Аргентинац јасно ставио до знања на једној од конференција да би "да се одмори мало", али с обзиром на клаузулу коју има у уговору сва је прилика да ће још годину дана морати да предводи Јорганџије.

Подсетимо, Интер се често раније спомињао као клуб који би врло радо видео свог некадашњег фудбалера на клупи овог тима. Тражили су га и неки премијерлигаши, а сама жеља Дијега Симеонеа је да у будућности преузме Лацио, мада се то тренутно чини као веома нереална опција.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар