"Čolo" košta kao pola Pogbe!

Atletiko Madrid gotovo sigurno će se ovog leta preseliti na novi stadion sa aktuelnim šefom struke.  Hoćeš da odeš na leto? Plati 50. 000. 000 evra! Dijego Simeone zarobljen u Atletiku!

Fudbal 20.03.2017 | 20:30
"Čolo" košta kao pola Pogbe!
Dijego Simeone (46) sa uspehom odrađuje i petu kompletnu sezonu kao trener Atletiko Madrida (došao je u decembru 2011), a kako stoje stvari, biće tu i za šestu.

Španski mediji objavili su da je popularni Čolo nedavno održao sastanak sa klupskim čelnicima, na kome je dogovoreno da njegov ugovor umesto leta 2020. istekne leta 2018. godine.

Simeone je zauzvrat pristao da se u ugovor ubaci klauzula, po kojoj bi on na kraju ove sezone mogao da promeni sredinu samo uz obeštećenje od čak 50 miliona evra!

Izuzetak bi bila reprezentacija Argentine, jer bi u slučaju takve ponude mogao slobodno da ode sa "Visente Kalderona" i propusti selidbu na novi stadion "Vanda Metropolitano".

Podsetimo da su rekordna obeštećenja u fudbalu plaćena za Gereta Bejla (iz Totenhema u Real Madrid) i Pola Pogbu (iz Juventusa u Mančester junajted) - 100 miliona evra.

Postoji li klub spreman da za jednog trenera, makar to bio i Simeone, izdvoji polovinu tog novca? Pogotovo u Evropi...

Argentinac je sa "jorgandžijama" osvojio po jednu titulu prvaka Španije, Kup kralja, Ligu Evrope, Superkup Španije i Superkup Evrope, a dva puta je doveo ekipu do finala Lige šampiona.

Dijego Simeone, koji ima ugovor sa Atletiko Madridom do juna 2018. godine, mogao bi ovoga leta kao slobodan agent da sedne jedino na klupu reprezentacije Argentine. U svakom drugom slučaju popularni Čolo mora da plati ogromnu odštetu Jorgandžijama, tvrdi španski novinar Antonio Ruiz iz radija Kadena Kope.

Veza između Simeonea i Atletiko Madrida je vrlo čvrsta, tolika da su na zajedničkom sastanku lako dogovorili da skrate aktuelni ugovor Argentinca za dve sezone, umesto 2020. do 2018. godine. Tom prilikom u sporazum je uvrštena klauzula da ukoliko želi da napusti Atletiko ovog leta Čolo mora da plati klubu 50.000.000 evra.

Jedini izuzetak je slučaj da mu Argentina ponudi funkciju selektora nacionalnog tima. U tom slučaju Simeone je odmah slobodan agent i dostupan im je za 0 evra.

Nedavno je Argentinac jasno stavio do znanja na jednoj od konferencija da bi "da se odmori malo", ali s obzirom na klauzulu koju ima u ugovoru sva je prilika da će još godinu dana morati da predvodi Jorgandžije.

Podsetimo, Inter se često ranije spominjao kao klub koji bi vrlo rado video svog nekadašnjeg fudbalera na klupi ovog tima. Tražili su ga i neki premijerligaši, a sama želja Dijega Simeonea je da u budućnosti preuzme Lacio, mada se to trenutno čini kao veoma nerealna opcija.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar