РУС: ЦСКА покорио Чеченију, Зенит рутински!

Јонов покорио Грозни! Армејци савладали Терек са 1:0.  Зениту два минута довољна за победу! Зенит сада опет има шест бодова мање од водећег Спартака из Москве.

Фудбал 20.03.2017 | 09:00
РУС: ЦСКА покорио Чеченију, Зенит рутински!
Спартак је још далеко, али ЦСКА мора да мисли о и Лиги шампиона, а како Зенит у последњем мечу 20. кола дочекује ипак недорасли Арсенал, Армејци нису смели да ризикују у Грозном. Алексеј Јонов се побринуо да Московљани спакују три бода са гостовања у Чеченији - 1:0.

Одлучујући тренутак збио се у 28. минуту када је Витињо избацио Марија Фернандеша иза леђа домаћих дефанзиваца, овај је лопту вратио на петерац, а Алан Џагојев у жељи да шутне несвесно проследио до Јонова. Није се такав зицер могао промашити.

Већ тада је меч био завршен. Јер ЦСКА у првенству није примио гол још од октобра. Дуел са Тереком био му је седми узастопни у коме је мрежу сачувао нетакнутом. Мада се Терек опирао у финишу меча.

Спартак је шест корака испред. Зенит вреба три степеника испод ЦСКА. Али следеће недеље има тешко гостовање код Рубина у Казању, док ЦСКА чека већ прежаљена Крила Совјетов. Добили су Руси и треће место у Лиги шампиона, али тек од сезоне 2018/2019. Ове сезоне само једно место. Спартак изгледа сигуран. ЦСКА и Зенит  ће се рвати за то друго.

Можда би и Краснодар могао да се нада нечему, да против Уфе није одиграо 0:0.

Зениту два минута довољна за победу! Зенит сада опет има шест бодова мање од водећег Спартака из Москве.

Зенит је коначно победио у руској Премијер лиги ове године. И то је успео из трећег покушаја, а у Санкт Петербургу је страдао Арсенал из Туле. Било је 2:0 за домаћина у мечу 20. кола Премијер лиге и сада опет има шест бодова мање од водећег Спартака из Москве.

Није Зенит ни вечерас бриљирао, поготово у првом полувремену, али је зато успео за само два минута да осигура тријумф.

Домаћа екипа повела је у 51. минуту и то голом из пенала који је постигао Доменико Кришито. Претходно је Бељајев направио прекршај на Артјому Дзјуби.

Само два минута касније све је било јасно. Дани је избегао офсајд замку после додавања бразилског интернационалца Ђулијана. Уследила је више него сигурна и прилично атрактивна реализација.

Српски репрезентативац Бранислав Ивановић одиграо је целу утакмицу за домаћу екипу.

Екипи из Туле, јасно је било и пре ове утакмице, предстоје озбиљна и тешка борба за опстанак у Премијер лиги.

РУСИЈА – ПРЕМИЈЕР ЛИГА 20. КОЛО:

Петак:
Анжи – Оренбург 1:0 (0:0)
/Прудњиков 79/

Субота:
Том – Амкар 1:0 (1:0)
/Кузњецов 24/

Урал – Рубин 1:0 (1:0)
/Илљин 11/

Локомотива – Спартак 1:1 (1:0)
/Ари 41 – Промес 52/

Недеља:
Крила Совјетов – Ростов 0:0

Терек – ЦСКА 0:1 (0:1)
/Јонов 29/

Краснодар – Уфа 0:0

Зенит – Арсенал Тула 2:0 (0:0)
/Кришито 51, Дени 53/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар