Зрињски (опет) без тренера!

Актуелни шампион и лидер Премијер лиге БиХ након изненађујућег домаћег пораза од Металегеа БСИ 0:2 остао без шефа стручног штаба Ивице Барбарића, који је поднио неопозиву оставку.

Фудбал 19.03.2017 | 16:00
Зрињски (опет) без тренера!
Ивица Барбарић на клупи мостарског Зрињског почетком 2017. године замијенио је Винка Мариновића, са којим је изненадно прекинута сарадња иако је прошле године са "племићима" освојио шампионску титулу, а у текућој сезони био на добром путу да исто понови и ове године.

Ипак, одласком Мариновића као да је све кренуло по злу за Мостарце, који су под вођством Барбарића на четири меча остварили два тријумфа, реми и пораз.

Данашњи неуспјех на стадиону "Под Бијелим бријегом" и пораз 0:2 од Металегеа БСИ из Јајца у 22. колу Премијер лиге БиХ, приморали су Барбарића да поднесе неопозиву оставку.

"Доживјели смо тежак пораз, лоше смо одиграли и преузимам максималну одговорност. У складу с тим, одступићу са позиције шефа стручног штаба и то је нормална ствар. Ово је фудбал, ово су ситуације које се дешавају", рекао је Барбарић након данашњег пораза.

Он је појаснио своју одлуку.

"Недостаје нам енергије, лоше играмо, а чак и утакмице које смо добили, нисмо били задовољни. Није то то. Одговорност је моја, а играчи треба да дигну главу. Још ништа није изгубљено и увјерен сам да Зрињски може одбранити титулу", додао је Барбарић.

Предност над ривалима коју је Мариновић оставио свом насљеднику истопила се са четири на свега један бод, па ће актуелни шампион у Лигу за првака ући само са кораком предности испред Жељезничара, а два од Сарајева.

У Премијер лиги БиХ слиједи репрезентативна пауза, а руководство Зрињског настојаће што прије да ангажује новог тренера, како би екипа за 15 дана спремно дочекала старт такмичења у Лиги за првака.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар