Zrinjski (opet) bez trenera!

Aktuelni šampion i lider Premijer lige BiH nakon iznenađujućeg domaćeg poraza od Metalegea BSI 0:2 ostao bez šefa stručnog štaba Ivice Barbarića, koji je podnio neopozivu ostavku.

Fudbal 19.03.2017 | 16:00
Zrinjski (opet) bez trenera!
Ivica Barbarić na klupi mostarskog Zrinjskog početkom 2017. godine zamijenio je Vinka Marinovića, sa kojim je iznenadno prekinuta saradnja iako je prošle godine sa "plemićima" osvojio šampionsku titulu, a u tekućoj sezoni bio na dobrom putu da isto ponovi i ove godine.

Ipak, odlaskom Marinovića kao da je sve krenulo po zlu za Mostarce, koji su pod vođstvom Barbarića na četiri meča ostvarili dva trijumfa, remi i poraz.

Današnji neuspjeh na stadionu "Pod Bijelim brijegom" i poraz 0:2 od Metalegea BSI iz Jajca u 22. kolu Premijer lige BiH, primorali su Barbarića da podnese neopozivu ostavku.

"Doživjeli smo težak poraz, loše smo odigrali i preuzimam maksimalnu odgovornost. U skladu s tim, odstupiću sa pozicije šefa stručnog štaba i to je normalna stvar. Ovo je fudbal, ovo su situacije koje se dešavaju", rekao je Barbarić nakon današnjeg poraza.

On je pojasnio svoju odluku.

"Nedostaje nam energije, loše igramo, a čak i utakmice koje smo dobili, nismo bili zadovoljni. Nije to to. Odgovornost je moja, a igrači treba da dignu glavu. Još ništa nije izgubljeno i uvjeren sam da Zrinjski može odbraniti titulu", dodao je Barbarić.

Prednost nad rivalima koju je Marinović ostavio svom nasljedniku istopila se sa četiri na svega jedan bod, pa će aktuelni šampion u Ligu za prvaka ući samo sa korakom prednosti ispred Željezničara, a dva od Sarajeva.

U Premijer ligi BiH slijedi reprezentativna pauza, a rukovodstvo Zrinjskog nastojaće što prije da angažuje novog trenera, kako bi ekipa za 15 dana spremno dočekala start takmičenja u Ligi za prvaka.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar