АБА - полуфинале: Партизан без преокрета, Цедевита ближа финалу!

Екипа Партизана поражена је од Цедевтие у Загребу у првом мечу првог полуфиналног пара плеј-офа АБА лиге – 83:76 (54:35)

Кошарка 19.03.2017 | 09:00
АБА - полуфинале: Партизан без преокрета, Цедевита ближа финалу!
Црно-бели су очајно отворили сусрет, домаћин је на другој страни све погађао, па је убрзо створио велику предност.

Тим Александра Џикића примио је чак 54 поена за 20 минута игре, за минус 19 на полувремену. Упкос томе, успео је Партизан да се врати у самом финишу сусрета, али не и да стигне до великог преокрета.

После тројке Стефана Бирчевића било је само пет разлике за Цедевиту, на мање од два минута до краја, али је недуго затим Филип Крушлин учинио исто на другој страни, пре него што су његови саиграчи потврдили вођство у серији са линије за слободна бацања.

Цедевиту је до победе предводио Џон Шурна са 15 поена и шест скокова, док је Миро Билан постигао 14, уз девет ухваћених лопти.

У екипи Партизана истакао се Вилијам Хечер са 18 поена и седам асистенција, док је Новица Величковић убацио 13, уз осам скокова, а Џамонт Гордон додао је 11.

Осим пораза, стручни штаб и навијаче Партизана забринула је и повреда Уроша Луковића, који је већ у првом минуту морао ван паркета, пошто није могао да стане на ногу, па су га саиграчи убрзо одвели у свлачионицу.

Реванш сусрет на програму је за седам дана у Београду.

У другој полуфиналној утакмици у недељу од 19 часова, првопласирана екипа лигашког дела и актуелни шампион – Црвена звезда дочекује Будућност.

Пласман у финале обезбедиће екипе које прве стигну до два тријумфа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар