ABA - polufinale: Partizan bez preokreta, Cedevita bliža finalu!

Ekipa Partizana poražena je od Cedevtie u Zagrebu u prvom meču prvog polufinalnog para plej-ofa ABA lige – 83:76 (54:35)

Košarka 19.03.2017 | 09:00
ABA - polufinale: Partizan bez preokreta, Cedevita bliža finalu!
Crno-beli su očajno otvorili susret, domaćin je na drugoj strani sve pogađao, pa je ubrzo stvorio veliku prednost.

Tim Aleksandra Džikića primio je čak 54 poena za 20 minuta igre, za minus 19 na poluvremenu. Upkos tome, uspeo je Partizan da se vrati u samom finišu susreta, ali ne i da stigne do velikog preokreta.

Posle trojke Stefana Birčevića bilo je samo pet razlike za Cedevitu, na manje od dva minuta do kraja, ali je nedugo zatim Filip Krušlin učinio isto na drugoj strani, pre nego što su njegovi saigrači potvrdili vođstvo u seriji sa linije za slobodna bacanja.

Cedevitu je do pobede predvodio Džon Šurna sa 15 poena i šest skokova, dok je Miro Bilan postigao 14, uz devet uhvaćenih lopti.

U ekipi Partizana istakao se Vilijam Hečer sa 18 poena i sedam asistencija, dok je Novica Veličković ubacio 13, uz osam skokova, a Džamont Gordon dodao je 11.

Osim poraza, stručni štab i navijače Partizana zabrinula je i povreda Uroša Lukovića, koji je već u prvom minutu morao van parketa, pošto nije mogao da stane na nogu, pa su ga saigrači ubrzo odveli u svlačionicu.

Revanš susret na programu je za sedam dana u Beogradu.

U drugoj polufinalnoj utakmici u nedelju od 19 časova, prvoplasirana ekipa ligaškog dela i aktuelni šampion – Crvena zvezda dočekuje Budućnost.

Plasman u finale obezbediće ekipe koje prve stignu do dva trijumfa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar